Βρίσκεται «κρυμμένη» σε μια ειδυλλιακή περιοχή γεμάτη λουλούδια και ψηλά καταπράσινα δένδρα. Τα κτίρια είναι το ένα κοντά στο άλλο, ζωγραφισμένα στα χρώματα της ώχρας με κεραμίδια στη στέγη και καμινάδες που θυμίζουν κάτι από εικόνες παραμυθιών. Υπάρχουν πάντα βέβαια οι εικόνες με τη μεγάλη, super μοντέρνα πισίνα, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν δίπλα της ένα παγωμένο ποτήρι Chateau Minuty Rose. Η Villa Marie είναι μια από τις ωραιότερες μονάδες φιλοξενίας στο St Tropez. Τα σεντόνια και μαξιλάρια φέρουν την υπογραφή Missoni, οι πελάτες του μικρού αυτού υπερπολυτελούς ξενοδοχείου δημιουργούν ουρές στο εστιατόριο La Terrasse, ενώ κάποιοι άλλοι σπεύδουν στο concierge για να κλείσουν τραπέζι στο θορυβώδες και πάντα trendy Club 55 του St Tropez, το οποίο βρίσκεται σε μια απόσταση δέκα λεπτών με το αυτοκίνητο. Το St Tropez της Μπριζίτ Μπαρντό, του Γκούντερ Ζακς, του Σταύρου Νιάρχου, των Κουμάνταρων, Κουλουκουντήδων, Βεργωτή και τώρα του διάσημου σταρ και αδιόρθωτου playboy Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή με yacht και την καινούργια του 20χρονη αγαπημένη Καμίλα Μορόνε…

Το ελικόπτερο «έριχνε» τριαντάφυλλα στην Μπε-Μπε

Ο σκληροτράχηλος Σταύρος Νιάρχος παρακολουθούσε με ειρωνικό ύφος συζητήσεις φίλων με θέμα το «love story» μεταξύ Γκούντερ Ζακς και Μπριζίτ Μπαρντό. Ο γερμανός επιχειρηματίας, τρελά ερωτευμένος, προσπαθούσε να εντυπωσιάσει την κατάξανθη Μπε-Μπε με κάθε τρόπο. Ο έλληνας μεγιστάνας άκουγε με ύφος μπλαζέ τον φίλο του Τζιάνι Ανιέλι να του διηγείται ένα περιστατικό που την επόμενη ημέρα συζητούσαν σε κάθε γωνιά του St Tropez. Ο Γκούντερ προσκάλεσε την Μπριζίτ σε ένα μεγάλο πάρτι στο σκάφος του, στα «ανοιχτά» του περιώνυμου γαλλικού spot. Ενα χειροποίητο Riva περίμενε την Μπαρντό στην προκυμαία. Λίγο όμως πριν εκείνη αναχωρήσει με κατεύθυνση το λιμάνι, ένα ελικόπτερο πετούσε κατακόκκινα τριαντάφυλλα, πάνω από την κατοικία της. Ο έλληνας κροίσος, σκληρός πάντα με τις γυναίκες, προτιμούσε να τους χαρίσει ένα ακριβό κόσμημα από το κοσμηματοπωλείο Boucheron, πριν τις διώξει για πάντα.

Το σπίτι στην Αντίμπ

Ο Νιάρχος λάτρευε το St Tropez. Ο «άσπονδος φίλος» Αριστοτέλης Ωνάσης, το Μονακό. Οι δύο άνδρες φρόντιζαν να μη συναντηθούν στη διάρκεια των διακοπών τους. Ο Σταύρος Νιάρχος αγόρασε αργότερα ένα εκπληκτικό palazzo στην Αντίμπ, το οποίο αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του πουλήθηκε στον ρώσο κροίσο Ρόμαν Αμπραμόβιτς.

Από το St Tropez στην επίσης κοσμοπολίτικη Μύκονο. Στην γκαλερί Σκουφά εγκαινιάστηκε με επιτυχία η ατομική έκθεση του έλληνα εικαστικού Philip Tsiaras. Τίτλος της «Crystal Guns». Ο κ. Τσιάρας, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, παρουσίασε τη γνωστή σειρά γλυπτών του από γυαλί…
Η Motor Oil αποκαθιστά το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα

Η Motor Oil ανέλαβε μια ακόμα αξιέπαινη πρωτοβουλία για την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας. Η Μότορ Οϊλ Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ, επιθυμώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, προχωρά στην άμεση αποκατάσταση ζημιών που υπέστη αυτό. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα αναλάβει την ανακατασκευή κτισμάτων που καταστράφηκαν, όπως του ξενώνα κατοικίας των παιδιών, του οικήματος υποδοχής και διημέρευσης, του οικήματος λογιστηρίου και κοινωνικής πρόνοιας καθώς και της αποθήκης τροφίμων. Επιπρόσθετα θα αντικαταστήσει οχήματα που καταστράφηκαν. Τέλος, θα συμβάλει στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Ιδρύματος. Στόχος της Motor Oil είναι η προσφορά, να βοηθήσει δηλαδή έτσι ώστε το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα να καταφέρει να συνεχίσει το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί για τα παιδιά της χώρας μας. Ο Ομιλος Βαρδινογιάννη μάς έχει συνηθίσει άλλωστε σε σημαντικές πρωτοβουλίες κοινωνικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος. Ο Ομιλος έχει βρεθεί πάντα κοντά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια σπουδαία έργα τα οποία έχουν αποδοθεί στην ελληνική κοινωνία. Ο Ομιλος ήταν κοντά στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, χτίζοντας από την αρχή ένα ολόκληρο χωριό, τη μαρτυρική Μάκιστο. Χρηματοδότησε πρόσφατα έργα για τους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα, χτίζει σχολεία και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς και προσφέρει βοήθεια σε ιδρύματα και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.