Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου.

Τις τελευταίες ώρες δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική εξέλιξη γύρω από την υγεία του ηθοποιού ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο έχοντας υψηλό πυρετό και βαριάς μορφής πνευμονία. Εγκατέλειψε την παράστασηMamma Mia με το θίασο να ταξιδεύει στην Κρήτη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσβληθεί από το βακτήριο της legionella (λοίμωξη των λεγεωναρίων).

Η νόσος ξεκινά συνήθως με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή, που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία.

Ποιος είναι

Ο Άκης Σακελλαρίου έχει εμφανιστεί σε σειρές που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό όπως: S1ngles, Σκόρπιος, Αχ Ελένη, Καρυωτάκης, Εις θάνατον, Ένοχη αγάπη, Κόλπο γκρόσο, Το σόι μου μέσα, Εσύ αποφασίζεις, Ουδέν πρόβλημα, Οι χρηματιστές, Η ζωή του Αττίκ, Τα χρυσά κορίτσια, Το κόκκινο φεγγάρι, Είμαστε στον αέρα, Πίσω στο σπίτι, Πεθαίνω για σένα, Ιωάννα της καρδιάς, Χορεύοντας στη σιωπή, Στρίβειν δια του αρραβώνος, Διπλή αλήθεια : έρωτας, Το κόκκινο δωμάτιο : η νύχτα

Έχει επίσης εμφανιστεί στη σειρά «Κόκκινος Κύκλος», στη «10η εντολή», στη σειρά «Εντιμότατοι Κερατάδες» και στο επεισόδιο «Εργαζόμενη γυναίκα: φυσιοθεραπεύτρια».

Επίσης έχει εμφανιστεί και στη μεγάλη οθόνη σε ταινίες όπως: Γκίνες, Ο εργένηςΔοξόμπους, Μαριονέτες, Μιρουπάφσιμ, Ιλουστρασιόν, Μικρό έγκλημα, Το μαγικό γυαλί, Ζητείται ψεύτης, Όλα θα πάνε καλά, Κάτω από τα’ άστρα, Μια θάλασσα μακριά, Το κορίτσι της Μάνης, Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο, Η εποχή των δολοφόνων, Σκλάβοι στα δεσμά τους, Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι, Το μετέωρο βήμα του πελαργού, Μπάιρον μπαλάντα για έναν δαίμονα

Πρόσφατα είχε παίξει και στην τηλεταινία «Τατουάζ».

Ο Άκης Σακελλαρίου άφησε το σημάδι του και στο θέατρο, κάνοντας την αρχή με το θεατρικό έργο «Βάκχες». Έπειτα ακολούθησε μια σειρά από παραστάσεις στις οποίες είχε παίξει, όπως:

1991 Υλικό Μήδειας

1993 Ο κουρέας της Σεβίλης

1995 Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα

1997 Το ταξίδι μακριά

2000 Το βρακί

2001 Αναζητώντας τον δολοφόνο

2003 Ξυπόλητοι στο πάρκο

2004 Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα

2005 Ο καβαλάρης του χιονιού

2007 Το μεγάλο παιχνίδι

2009 33 φορές να φύγεις

2011 Η κατάρα της Ίρμα Βεπ

2014 Πέρσες

2015 Δαμάζοντας τα κύματα

2015 Η Μελωδία της Ευτυχίας

Ο αγαπημένος ηθοποιός είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Συνέχισε τις θεατρικές σπουδές του στην Αμερική, στην Δραματική Σχολή της Στέλλας Αντλερ και στο HB STUDIO. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και με κρατικό βραβείο.