Το «Satori» είναι ένα από τα κλασικά σκαριά τα οποία ταξιδεύουν στις θάλασσες της Μεσογείου. Ενα εμβληματικό sailing yacht από χειροποίητο ξύλο, το οποίο συνδυάζει την elegance με την άνεση. Οι επιβάτες του απολαμβάνουν τις ανέσεις και την πολυτέλεια μέσα σε ένα vintage σκηνικό που θυμίζει κινηματογραφικές ταινίες τού ’60 ή τα yachts που χρησιμοποιούσαν αμερικανοί πρόεδροι, όπως ο Τζον Κένεντι, με σκοπό να κάνουν σύντομες καλοκαιρινές κρουαζιέρες. Το «Satori» με τα τεράστια λευκά πανιά φθάνει στα νησιά των Κυκλάδων έχοντας πολλές φορές «περάσει» από τους μαγευτικά όμορφους κόλπους της Μαγιόρκα. Η τοπική μαρίνα, κοντά στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Jumeirah Port Soller Hotel & Spa», φιλοξενεί yachts γύρω στα 35 μέτρα. Το Port Adriano όμως στον Νότο είναι πάντα έτοιμο να δεχθεί μεγαλύτερες θαλαμηγούς. Τα μικρότερα ή μεγαλύτερα σκάφη μετά την κοσμοπολίτικη Μαγιόρκα ή άλλα δημοφιλή spots της Ισπανίας κατηφορίζουν στις Κυκλάδες. Τα ελληνικά νησιά έχουν τη δική τους γοητεία, έστω και αν πολλά από αυτά δεν διαθέτουν οργανωμένες μαρίνες…

Πού κατευθύνονται οι θαλαμηγοί;

Οι τουρίστες της ανώτερης και ανώτατης οικονομικής τάξης φθάνουν στις Κυκλάδες (θεωρείται ο top προορισμός) με ιδιόκτητες θαλαμηγούς ή πολυτελή σκάφη, τα οποία ενοικιάζουν από γνωστές, διεθνείς εταιρείες, με έδρα τα St Barth (από εκεί ξεκινάει τα μακρινά της ταξίδια και η θαλαμηγός «Christina», που κάποτε ήταν ιδιοκτησίας του Αριστοτέλη Ωνάση), το Μονακό κ.ά. Ποιες όμως είναι οι περιοχές στις Κυκλάδες που επιλέγουν οι «επιβάτες» των mega yachts (όπως το υπερπολυτελές, γεμάτο πανάκριβα έργα τέχνης «Eclipse» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς), των ναυπηγείων Lurssen ή τα sailing yachts των Perini Navi;

Προτεραιότητα θεωρείται η Δήλος, απέναντι από τη θορυβώδη Μύκονο. Οι ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κάποιο «πνευματικό επίπεδο», γοητεύονται από τον τόπο γέννησης του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος. Οι επιβάτες όμως των λαμπερών θαλαμηγών, αμέσως μετά την επίσκεψη στη Δήλο, κατευθύνονται στα κοντινά Ρήνεια, εκεί όπου ως γνωστόν στήνονται τα καλύτερα beach barbeque. Το προσωπικό των yachts μεταφέρει ομπρέλες, καρέκλες, τραπέζια, σερβίτσια, για την όσο καλύτερη διαμονή (κρατάει μέχρι τη δύση του ηλίου) των επισκεπτών. Τα σκάφη επιστρέφουν αργότερα στον Ορνό (γίνεται χαμός εκεί από luxury yachts), την Ψαρρού και άλλες περιοχές της Μυκόνου.

Η Πάρος είναι επίσης ένα νησί με ενδιαφέρον για τους ιδιοκτήτες των yachts. Ο βυζαντινού ρυθμού ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξένους. Προτού φθάσουν εκεί έχουν μελετήσει την ιστορία του ξακουστού ναού, στα πέρατα του κόσμου. Το «Rising Sun» του δισεκατομμυριούχου παραγωγού του Χόλιγουντ Ντέιβιντ Γκέφεν, ένα μεγάλο κλασικό σκάφος, επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την Πάρο προτού «περάσει» στο Ιόνιο. Μόνιμος επιβάτης της θαλαμηγού, ο λάτρης της Κέρκυρας, διάσημος ηθοποιός Κιάνου Ριβς.

Γαστρονομικός προορισμός

Η Μύκονος με τους λευκούς ανεμόμυλους, τις δεκάδες μικρές εκκλησίες, τα στενά δρομάκια και τις καταγάλανες θάλασσες. Το Νησί των Ανέμων με τη μοναδική νυχτερινή ζωή, τα trendy εστιατόρια και πολυσυζητημένα beach bars, τα οποία συγκεντρώνουν κροίσους από ολόκληρο τον κόσμο. Η Μύκονος τα τελευταία χρόνια έχει να παρουσιάσει όμως εκθέσεις ελλήνων και ξένων εικαστικών, σε σημαντικές αίθουσες τέχνης, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες (όπως η Αλκηστις Πρωτοψάλτη), πολιτιστικά γεγονότα με διεθνή ακτινοβολία σε μουσειακούς χώρους. Η Μύκονος συνδυάζει τα πάντα. Φυσικές ομορφιές, διασκέδαση, εξαιρετικό shopping και καλό φαγητό! Το κατάλευκο νησί του Αιγαίου αποτελεί έναν θαυμάσιο γαστρονομικό προορισμό. Από το κλασικό «Κατρίνς» και το «Interni» στο «Ling Ling Hakkasan» και τα ολοκαίνουργια «Casa-Τu» και «Bollicine» στη Χώρα της Μυκόνου. Η «Φυσαλίδα», στα ιταλικά, συγκέντρωσε πριν από λίγες βραδιές πολύ κόσμο στην privé βεράντα.