Ο Giorgio Armani πέρασε με τη θαλαμηγό του από τη Σίφνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάτμο, λίγο πριν καταλήξει στη Σύμη. Ο διάσημος Ιταλός με την μπεζ βερμούδα και φανελάκι στο ίδιο ακριβώς χρώμα μετά από μια μεγάλη βόλτα στα δρομάκια του Νησιού της Αποκάλυψης επέλεξε να απολαύσει το γεύμα του στην κλασσική «Αστοιβή». Ο Giorgio είχε… κουβαλήσει μάλιστα από το εντυπωσιακό, μινιμαλιστικής γραμμής yacht «Main» (θεωρώ ότι είναι ένα από τα ωραιότερα σκάφη σε διεθνές επίπεδο) τα δικά του σπαγγέτι. Ο designer ζήτησε από το επιτελείο του μαγαζιού να μαγειρέψουν τα μακαρόνια με έναν τρόπο που υπέδειξε ο ίδιος. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να αρνηθεί στον large κύριο Armani (έκανε έναν πολύ μεγάλο λογαριασμό με ψαρικά και πολύ καλής ποιότητας κρασιά) να συνοδέψει το δείπνο του με αυθεντικά ζυμαρικά της χώρας του; Προσπάθησα να μάθω την μάρκα των σπαγκέτι, ο σεφ όμως κρατούσε το στόμα του κλειστό. Μήπως τελικά τα μακαρόνια του κυρίου Armani «κρύβονταν» μέσα σε ένα αστραφτερό, καταγάλανο κουτί και έφερε την φίρμα Cipriani;.. Η σκέψη αυτή πέρασε από το μυαλό μου σε κάποια στιγμή έτσι όπως κοιτούσα φωτογραφίες από τις εμβληματικές αίθουσες του φημισμένου bar-restaurant στη Βενετία και τη Νέα Υόρκη. Αγαπημένα του Giorgio.

Ο εικαστικός στο Μαϊάμι, τα γενέθλια της Charlene στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Οι Ιταλοί δείχνουν πάντα μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ογκώδη, «ιδιαίτερα» πάντα έργα τέχνης, όπως αυτά του John Baldessari. O Baldessari εκθέτει και παρουσιάζει συνήθως δουλειές του στο Μαϊάμι, την πόλη του design, της τέχνης και των εντυπωσιακών κτιριακών συγκροτημάτων. Ο μετρ Valentino υπήρξε σημαντικός συλλέκτης καλλιτεχνών όπως οι Πικάσο, Ματίς και πολλοί άλλοι. Τα έργα τους κοσμούσαν πάντα τα σπίτια του στο Μιλάνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη. Κάποιες φορές συναγωνιζόταν τον «μεγάλο αντίπαλο» Gianni Vercace ο οποίος είχε μετατρέψει το σπίτι του στο Μαϊάμι (εκεί όπου δολοφονήθηκε χρόνια πριν) σε μια μικρή γκαλλερί.

Ο Valentino βρέθηκε και αυτό το καλοκαίρι με τη θαλαμηγό του στα ελληνικά νησιά. Αμέσως μετά την κρουαζιέρα στο Αιγαίο «κατηφόρισε» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το yacht του διάσημου ιταλού μετρ έδεσε λίγο πιο μακριά από το λιμανάκι του «Island». O σχεδιαστής μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Τζιανκάρλο Τζαμέτι επισκέφθηκαν για μια ακόμα χρονιά το δημοφιλές spot του Χρύσανθου Πανά. Οι προβολείς των yachts «T.M. Blue One» και «G.G.» έπεφταν στα σκοτεινά νερά. Αμέσως μετά το φαγητό μια μεγάλη τούρτα έφθασε στο τραπέζι. Ο Χρύσανθος Πανάς και η σύζυγός του Ελενα Σύρακα παρουσίασαν μια μεγάλη τούρτα για τα γενέθλια της γνωστής φωτογράφου jet setter και μούσας του Valentino Charlene Shorto. Η κυρία Shorto συνοδεύει τον μετρ στην κρουαζιέρα του…
Η Τίφανι Τραμπ και η συναυλία στο Nammos

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι υπήρχαν ισχυρά μέτρα ασφαλείας στο νησί. Η Μύκονος φιλοξενούσε την Τίφανι Αριάνα Τραμπ, κόρη του αμερικανού προέδρου από τον γάμο του με το κατάξανθο, πληθωρικό μοντέλο Μάρλα Μέιπλς. Η 26χρονη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε την επιθυμία της, να επισκεφθεί δηλαδή το Νησί των Ανέμων. Η Τίφανι, η οποία γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Διατηρεί δεσμό με τον Ρος Μεκάνικ.

Παραμένουμε στη Μύκονο. Η συναυλία του Αντώνη Ρέμου και του AMR Diab στο Νammos γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η ιδιοκτησία του φημισμένου beach bar είχε προσφέρει στους πυρόπληκτους πριν από τη συναυλία το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ. Μετά το τέλος της βραδιάς συγκεντρώθηκε για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ. Το ποσό θα αυξηθεί καθώς οι θαμώνες έσπευσαν να καταθέσουν χρήματα στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για τον Δήμο Μαραθώνα.