Εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στη Βρετανία το διάσημο κλαμπ κρίκετ Marylebone Cricket Club (MCC) επέτρεψε κατ’ εξαίρεση στους άνδρες μέλη του να παραστούν σε αγώνα χωρίς να φορούν σακάκι.

«Εξαιτίας των αφύσικα υψηλών θερμοκρασιών το MCC αποφάσισε να απαλλάξει τους κυρίους από την υποχρέωση να φορούν σακάκι στο γήπεδο και να (τους επιτρέψει να) εισέρχονται στο κλαμπ χωρίς αυτό. Αυτό ισχύει τόσο για τα μέλη του MCC (…) καθώς και για τους καλεσμένους τους», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το κλαμπ.

Υπό κανονικές συνθήκες ο ενδυματολογικός κώδικας που ισχύει στο MCC, στο οποίο ανήκει το διάσημο γήπεδο κρίκετ Lord’s στο Λονδίνο και αποτελεί θεματοφύλακα των κανονισμών του παιχνιδιού, είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

«Οι κύριοι πρέπει να φορούν κοστούμι ή σακάκι και παντελόνι, πουκάμισο και γραβάτα ή μαντήλι καθώς και παπούτσια με κάλτσες», αναφέρει το πρωτόκολλο. Οι γυναίκες από την πλευρά τους πρέπει να φορούν φορέματα ή φούστες, παντελόνια ή ζιπ-κιλότ με πουκάμισο ή τοπ.

Η θερμοκρασία έφτασε τους 34 βαθμούς την Πέμπτη στο Λονδίνο και η χαλάρωση του ενδυματολογικού κώδικα έγινε δεκτή με ανακούφιση από τα μέλη του κλαμπ που πήγαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μεταξύ της ομάδας του Μίνλτσεξ και του Χάμσαϊρ.