Κάθε χρόνο η Ελλάδα μπαίνει στα πρωτοσέλιδα του τύπου που ασχολείται με το life style παγκοσμίως. Οι πανέμορφες θάλασσες και ειδικά ο τουρισμός στα νησιά προσελκύουν όλο και περισσότεροι celebrity’s; Από «γαλαζοαίματους», μέχρι σταρ του σινεμά, μοντέλα πρώτης γραμμής και ποδοσφαιριστές που «λάμπουν» στα γήπεδα.

Ούτε η φετινή χρονιά θα μπορούσε να μείνει πίσω σε ό,τι αφορά την προσέλκυση διασήμων, άλλωστε το 2018 θα «γράψει» ιστορικό ρεκόρ τουριστικής κίνησης με πάνω από 32 εκατ. ξένους επισκέπτες.

Τη διαφήμιση της Ελλάδας ανέλαβε να κάνει με τον καλύτερο τρόπο ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την χώρα μας αλλά φέτος είχε μια διαφορά. Η προηγούμενη φορά ήταν στην Κρήτη, με την τότε σύντροφό του Ιρίνα Σάικ. Τώρα βρέθηκε στη Μεσσηνία, μαζί με την τωρινή σύντροφό του και τη μητέρα του. Φαίνεται πως εξελίσσεται, όπως και τόσοι άλλοι, σε «θαμώνες» του ελληνικού καλοκαιριού. Ομως, η απόφαση του ιδιοκτήτη της Fiat, Ανιέλι, να πάρει το ιδιωτικό αεροσκάφος, να κατέβει στην Καλαμάτα και να φέρει το συμβόλαιο που θα υπέγραφε ο Ρονάλντο για να μεταγραφεί στη Γιουβέντους, ήταν η καλύτερη διαφήμιση. Ολα τα μέσα ενημέρωσης έγραφαν «Messinia» διαφημίζοντας όλη την περιοχή αλλά και την Ελλάδα.

Και βεβαίως, η είδηση που έγινε viral ήταν ότι ο ζάμπλουτος Ρονάλντο έδωσε φιλοδώρημα… 20 χιλιάδων ευρώ.

Από τους ανθρώπους που διαφήμισαν την Ελλάδα, είναι η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Η διάσημη ηθοποιός και ιέρεια του στυλ λόγω και της ιστορίας που έχει γράψει με την ταινία Sex and the City, έκανε τις διακοπές της στην Κεφαλονιά, και σε δηλώσεις της αμέσως μετά χαρακτήρισε την χώρα μας ως την αγαπημένη της στον κόσμο.

Στη Μύκονο βρέθηκαν πριν μερικές ημέρες διάσημα μοντέλα. Emily Ratajkowski, Gigi Hadid και Kate Moss βρέθηκαν μαζί στο νησί των Ανέμων και αναστάτωσαν τους πάντες με τις εμφανίσεις τους. Οι… κακές γλώσσες λένε ότι η αμοιβή τους για την παρουσία τους και μόνο ήταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσω, η παρέα πήγε σε γνωστή ψαροταβέρνα κι έκανε λογαριασμό 3.500 ευρώ. Ενα πάρτι που έγινε στις αρχές Ιουλίου, εκτός από τις παραπάνω διασημότητες έφερε στο νησί και τους DSquared2, την τραγουδίστρια Nicole Scherzinger και το μοντέλο από την Αυστραλία Lexy Stevens.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην επισκεφτεί και φέτος το νησί η «χρυσή» κληρονόμος Πάρις Χίλτον ενώ και η γνωστή βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, πανέμορφη στα 53 της, ήρθε στη Μύκονο μαζί με την οικογένειά της. Επίσης, πριν μερικές ημέρες στα σοκάκια στα Ματογιάννια εθεάθη ο διάσημος σχεδιαστής Giorgio Armani.

Ποιοι άλλοι έρχονται

Ο «110% Έλληνας» Τομ Χανκς είναι γνωστός για την αγάπη του προς το ελληνικό καλοκαίρι. Έτσι απέκτησε και το σπίτι του στην Αντίπαρο, όπου περνά τις διακοπές του με την Ρίτα Ουίλσον, την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του.

Μετά τα γυρίσματα της ταινίας Tomb Rider, η Αντζελίνα Τζολί ερωτεύτηκε την Σαντορίνη. Έκτοτε, μαζί με τον πρώην σύντροφό της Μπραντ Πιτ και τα παιδιά τους επισκέφτηκαν αρκετές φορές τις Κυκλάδες. Ο Μπραντ Πιτ είχε χαρακτηρίσει την χώρα μας «ένα από τα ομορφότερα μέρη στον πλανήτη».

Το ίδιο και ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος έχει επιλέξει την Μύκονο και την Σαντορίνη για τις διακοπές του.

Ο Ράσελ Κρόου αναρωτήθηκε πριν από μερικά χρόνια πώς γίνεται να είχε ζήσει 49 χρόνια χωρίς να έχει επισκεφτεί την Ελλάδα. Το ταξίδι του στην Μύκονο τον είχε ενθουσιάσει τόσο, που υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει.

Οι Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζον Τραβόλτα έχουν ταξιδέψει με σκάφος στα ελληνικά νησιά, ενώ μετά την ταινία «300», ο Τζέραλντ Μπάτλερ έγινε φανατικός θαυμαστής του τόπου.

Εκτός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το αστέρι της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ και η υπέροχη Σακίρα έχουν επιλέξει την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Από τους πιο τακτικούς, η Μόνικα Μπελούτσι επισκέπτεται συχνά την Πάρο, ενώ το ζεύγος Μπέκαμ πηγαίνει σε πιο οικογενειακούς προορισμούς, όπως η Πύλος στην Μεσσηνία.

Ο Στήβεν Σπίλμπεργκ έχει βρεθεί πολλές φορές στην χώρα μας και τονίζει «Είναι μία χώρα με εξαιρετική φυσική ομορφιά και εξαιρετικούς ανθρώπους. Είμαι υπερήφανος που μπορώ να την επισκέπτομαι συχνά».

Η Ελλάδα έκοψε την ανάσα, όπως δήλωσε, του Λεονάρντο ντι Κάπριο. » Η Ελλάδα ήταν ασφαλώς ένα από τα ομορφότερα μέρη που έχω πάει. Τα νησιά είναι υπέροχα σε συνάρτηση με τα υπέροχα φαγητά, την ιστορία και φυσικά την ανακάλυψη του πολιτισμού που πηγάζει από το παρελθόν και βρίσκεται παντού. Οι περισσότεροι ηθοποιοί που επισκεπτόμαστε την Ελλάδα τη συνδυάζουμε με το φαγητό της γιατί πολύ απλά όταν είσαι στην Ελλάδα οι γεύσεις ζωντανεύουν τις αισθήσεις και σε ταξιδεύουν στο υπόλοιπο όνειρο…» είχε πει μετά από τις διακοπές του στις Σπέτσες.

Η Μαντόνα έχει σπίτι στην Ιθάκη, από τους λίγους που προτίμησαν το Ιόνιο, αλλά επισκέπτεται συχνά και το Αιγαίο. Το Ιόνιο προτίμησαν και το ζεύγος Μάικλ Ντάγκλας – Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, αλλά και ο Τζον Μπον Τζόβι.

Δικό του σπίτι στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι, διαθέτει και ο Σον Κόνερι.

Σχεδόν κάτοικος της Πάτμου είναι ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ή τουλάχιστον επιστρέφει στο νησί κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές, πείθοντας και την φίλη του Τζούλια Ρόμπερτς να κάνει τακτικές επισκέψεις.

Ερωτευμένη και η Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία είχε… ιδέες. «Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα θα έβαζα όλες τις επενδύσεις και τις προσπάθειες στον Τουρισμό. Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα και αυτό θα είναι αρκετό για να ξεπεράσει την κρίση» είχε πει και σημείωσε: «Η φωτογράφιση στον Παρθενώνα ήταν η πιο απίθανη εμπειρία. Θα επιστρέψω σύντομα στην Ελλάδα για διακοπές».

Ο Χιου Τζάκμαν έπαθε κρίση… εντοπιότητας μετά τις διακοπές του στη Μύκονο. «Πριν από 2 γενιές το όνομα της οικογένειας μου ήταν Μπέλλας, είμαι Έλληνας εξ αίματος» είπε ο ηθοποιός.

Και φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε μία από τις πρώτες μεγάλες σταρ που γοητεύτηκαν από τα ελληνικά νησιά. Το 1975 η Σοφία Λόρεν είχε επισκεφτεί την Ύδρα, όταν πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Το παιδί και το δελφίνι». Ακόμα και πρόσφατα σε συνέντευξή της, χαρακτήρισε την Ύδρα «Το πιο υπέροχο μέρος του κόσμου».