Oλες οι εποχές στην κινηματογραφική βιομηχανία έχουν τους αστέρες τους. Εκείνους τους ηθοποιούς που γνωρίζουν τέτοια επιτυχία μπροστά και πίσω από τις κάμερες ώστε να φτάσει η περίπτωσή τους να θεωρείται μοναδική. Στις μέρες μας τέτοιο πρόσωπο στο Χόλιγουντ είναι ο Ντουέιν Τζόνσον. Ο «Βράχος» (Rock), όπως είναι το παρατσούκλι του εξαιτίας της εντυπωσιακής του σωματοδομής, προϊόν της θητείας του στην πάλη, βλέπει τις μετοχές του στο χρηματιστήριο του θεάματος να ανεβαίνουν διαρκώς και τη δημοφιλία του να εκτοξεύεται.

Το 2016 το περιοδικό «Forbes» τον κατέταξε στην πρώτη θέση της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών με έσοδα 64,5 εκατομμύρια δολάρια και μάλλον εκεί θα βρεθεί και για τη φετινή χρονιά. Το όνομά του έχει παίξει στους τίτλους ήδη τριών μπλοκμπάστερ και η σεζόν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, με την τελευταία του ταινία «Skyscraper» να προβάλλεται μόλις στους κινηματογράφους. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως μπορεί να εμπλακεί σε μια παραγωγή με ελάχιστα αναγνωρίσιμο καστ, όπως το «Rampage», και να πάρει το βάρος της επιτυχίας της στους ώμους του. Ισως γιατί έχει χτίσει το προφίλ της συμπαθητικής περσόνας στο ευρύ κοινό. Στο Instagram ανεβάζει διαρκώς στιγμιότυπα από την οικογενειακή του ζωή με τη σύζυγο και τις δύο κόρες τους. Αν και δηλώνει απολιτίκ, έχει δηλώσει φεμινιστής, αντίμαχος των μέτρων του Τραμπ για τους μουσουλμάνους και της οπλοκατοχής.

ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ. Οπως και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έτσι και ο Τζόνσον σφράγισε το διαβατήριό του προς την υποκριτική με την εντυπωσιακή σωματοδομή του. Ωστόσο, απέδειξε πως τελικά πίσω από όλους αυτούς τους μυς κρύβει πολύ ταλέντο. Οι ταινίες που τον γοητεύουν είναι προφανώς εκείνες όπου αφθονούν τα ειδικά εφέ, οι οικογένειες που κινδυνεύουν, οι κρίσεις, οι άθλοι και τα βαριά μηχανήματα που περιμένουν τον ήρωα για να τα χειριστεί και να σώσει την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, ο αμερικανός ηθοποιός καταθέτει τα διαπιστευτήριά του και στην κωμωδία, όπου φαίνεται πως το έχει.

Ενα στοιχείο που μάλλον του έδωσε κάποια ώθηση είναι η ίδια η καταγωγή του. Ο πατέρας του ήταν μαύρος Καναδός ενώ η μητέρα του από τη Σαμόα. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, καταφέρνοντας να συνδυάσει όλες αυτές τις διαφορετικές πολιτιστικές επιρροές. Στην εξίσωση της αναγνωρίσιμης εμφάνισής του μπαίνει και η σκουρόχρωμη επιδερμίδα του, που του δίνει την ευκαιρία να υποδυθεί ρόλους Λατίνων, Ινδιάνων, κατοίκων τροπικών νησιών ή ακόμα και απλά μαυρισμένων απ’ τον ήλιο Δυτικών.

Για τη νέα χρονιά, το πρόγραμμά του είναι ήδη φορτωμένο. Το «Jumanji 2» βρίσκεται στα σκαριά όπως και ένα ακόμα επεισόδιο του «Fast and Furious». Ακόμα, θα πάρει μέρος στα γυρίσματα μιας ταινίας που βασίζεται στο «Jungle cruise» της Ντίσνεϊ, στην ταινία δράσης «Red Notice» αλλά και μια άλλη με πυγμαχία. Τέλος, θα μπει στον κόσμο της DC σαν ο αντιήρωας Black Adam.