Με τα εντυπωσιακά του γκράφιτι, παίρνει συχνά θέση σε πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας. Τώρα, ο Μπάνκσι συνεχίζει την ίδια τακτική, υποστηρίζοντας ωστόσο έμπρακτα και όχι μέσω της τέχνης του, σημαντικούς για εκείνον σκοπούς.

Ο ανώνυμος street artist αυτή τη φορά, επικοινώνησε με τον δήμαρχο του Μπρίστολ στη Βρετανία προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη διάσωση των τοπικών βιβλιοθηκών.

Το μέλλον 17 από τις 27 βιβλιοθήκες της περιοχής είναι αβέβαιο εξαιτίας των 1,4 εκατομμυρίων λιρών περικοπών που σχεδιάζει να εφαρμόσει στη χρηματοδότησή τους το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη συζήτησή του ο Μπάνκσι με τον δήμαρχο Μάρβιν Ρις, δεν πρότεινε να προσφέρει χρήματα αλλά ανέλυσε ευκαιρίες για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των βιβλιοθηκών αλλά και τις σκέψεις του σχετικά με το πώς οργανισμοί αλλά και ιδιώτες μπορούν να βοηθήσουν στην σωτηρία των βιβλιοθηκών.

Από την πλευρά του ο Ρις υποστήριξε πως ήταν απλά μια συζήτηση για το πώς οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν στο ζήτημα αυτό και τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια γραπτή συμφωνία για τίποτα ακόμα.

Θέλοντας να υποβαθμίσει το ζήτημα, ο αντιδήμαρχος Άσερ Γκρεγκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις βιβλιοθήκες, υποστήριξε πως ο Μπάκσι είναι ένας μόνο από τους πολλούς κατοίκους της περιοχής που επικοινώνησαν με το δήμο για το συγκεκριμένο ζήτημα