Είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος ερωτευμένος άνθρωπος να ξεφύγει από το «πράσινο» τέρας της ζήλιας. Τον κυριεύει ξαφνικά και του τρώει τα σωθικά καθώς με μια μικρή αφορμή αρχίζει να κάνει δηλητηριώδεις σκέψεις και να πλέκει ιστορίες. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τύποι του ζωδιακού κύκλου που είναι περισσότερο ζηλιάρηδες από τους υπόλοιπους. Αναλυτικότερα:

Ο Κριός δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει… τα κέρατά του αν κάποιος άλλος φλερτάρει την κοπέλα του. Δεν διανοείται ότι εκείνη θα ενδιαφερθεί έστω και στο ελάχιστο για άλλον. Θα κάνει τα πάντα για να… σβήσει τον ανταγωνιστή από το πλάνο και να της δείξει πως είναι δικιά του και μόνο.

Ο Ταύρος δεν θα παραδεχθεί ότι ζηλεύει, αλλά θα το δείξει. Δρώντας ως… ταύρος εν υαλωπωλείον θα κάνει τα πάντα για να μειώσει τον εκάστοτε αντίζηλο, μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσει και να αρχίσει να την ελέγχει.

Ο Δίδυμος συνήθως έχει τέτοια αυτοπεποίθηση που δε φοβάται πως θα χάσει το ταίρι του από κάποιον άλλον. Το αντίθετο κολακεύεται ο εγωισμός του όταν οι άλλοι άνδρες φλερτάρουν τη γυναίκα που συνοδεύει.

Ο Καρκίνος ζηλεύει αρκετά αλλά επίσης δεν θα το παραδεχθεί. Θα γκρινιάξει, θα αρχίσει τη μουρμούρα και γενικότερα θα συμπεριφερθεί με τρόπο που το ταίρι του θα καταλάβει ότι κάτι τον έχει ενοχλήσει. Παράλληλα θα δείξει ότι έχει ανάγκη από στοργή και χάδια.

Ο Λέοντας είναι ένα από τα πιο ζηλόφθονα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Θέλει να είναι ο βασιλιάς στην παρέα αλλά και στην καρδιά της συντρόφου του, οπότε θα γίνει νευρικός και κακότροπος και θα επηρεάσει τη διάθεση όποιας είναι δίπλα του.

Ο Παρθένος όσο και να ζηλεύει θα προσπαθήσει να μην το εκφράσει, αλλά η δυσαρέσκειά του θα φανεί, καθώς η ζήλια τον κάνει να νιώθει άβολα, επηρεάζει τη συμπεριφορά και ενίοτε τον κάνει να θέλει να το βάλει στα πόδια προφασιζόμενος κάποια δικαιολογία.

Ο Ζυγός δεν ασχολείται με τόσο μικρά και ποταπά συναισθήματα όπως είναι η ζήλια, ωστόσο εάν βρεθεί σε τέτοια κατάσταση θα προσπαθήσει να σαγηνεύσει τη σύντροφό του, δείχνοντάς της πως εκείνος είναι η μοναδική, σωστή επιλογή.

Ο Σκορπιός είναι από τους ζηλόφθονους τύπους του ζωδιακού κύκλου. Κτητικός υπέρ του δέοντος θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να τιμωρήσει και τους δυο, ανεξάρτητα από το εάν εκείνη φταίει.

Ο Τοξότης εάν ζηλέψει θα το δείξει με υπερβολικό τρόπο στην εκάστοτε σύντροφό του, πείθοντάς την ότι νοιάζεται πολύ για αυτήν, ενώ παράλληλα θα φροντίσει να… εξαφανίσει τον αντίζηλο.

Ο Αιγόκερος δεν θα εκφράσει ποτέ τη ζήλια του, αλλά θα βάλει μπροστά το σχέδιο εξόντωσης του αντιπάλου του, αφού πρώτα μάθει τα αδύναμα σημεία του!

Ο Αιγόκερος δεν θα εκφράσει ποτέ τη ζήλια του, αλλά θα βάλει μπροστά το σχέδιο εξόντωσης του αντιπάλου του, αφού πρώτα μάθει τα αδύναμα σημεία του!

Ο Υδροχόος μπορεί να σκάσει από τη ζήλια του, αν η σύντροφός του φλερτάρει αλλά δεν θα της πει κάτι. Θα προτιμήσει να… βράσει στο ζουμί του, φυσικά «κατεβάζοντας» μούτρα.

Ο Ιχθύς είναι εξίσου ζηλιάρης με τον Σκορπιό, αλλά το εκφράζει διαφορετικά, καθώς δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει την κατάσταση και λόγω ευαισθησίας θα θελήσει να ζήσει το δράμα του.