Κάποιοι δεν πιστεύουν στον κεραυνοβόλο έρωτα. Οσοι όμως τον έχουν βιώσει, ακόμη και εάν έχουν φάει… στραπάτσο, ως επί το πλείστον θα ήθελαν να ξανανιώσουν εκείνο το απίθανο συναίσθημα του έρωτα που γεννιέται αστραπιαία, με την πρώτη ματιά. Οι ζωδιακοί τύποι που χάνουν… το μυαλό τους με το που είδαν κάποιον-οια είναι δυο από τα ζώδια της φωτιάς, ο Κριός και ο Τοξότης.

Ο Κριός μπορεί να ερωτευτεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και χωρίς πολλά πολλά. Φλογερός και παρορμητικός ενδίδει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, και δείχνει τον ενθουσιασμό του για το πρόσωπο που μπήκε στη ζωή του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σε πρώτη ευκαιρία δεν θα τον συνεπάρει κάποιο άλλο πρόσωπο, που θα γνωρίσει.

Από τους πιο αισιόδοξους τύπους του ζωδιακού κύκλου ο Τοξότης, ακόμη και εάν έχει φάει… γερό στραπάτσο εξαιτίας ενός κεραυνοβόλου έρωτα, δεν το βάζει κάτω και πάντα είναι έτοιμος να ερωτευτεί και πάλι ακαριαία και πιο δυνατά από ποτέ. Βέβαια εάν το αντικείμενο του πόθου του δεν βρίσκει διαρκώς τρόπους να συντηρήσει το ενδιαφέρον του, ενδέχεται και να ξενερώσει γρήγορα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν ήταν ειλικρινής.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Δίδυμοι, ειδικά οι άντρες, που ενθουσιάζονται εύκολα, παθιάζονται με μια νέα γνωριμία και το δείχνουν με διάφορους τρόπους. Εννοείται πως αξιοποιούν την έμφυτη γοητεία τους και το μοναδικό ταλέντο που έχουν στο λέγειν, προκειμένου να κατακτήσουν το πρόσωπο που τους… πήρε τα μυαλά. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα αργήσουν να πουν τα ίδια λόγια και αλλού.

Στον ξαφνικό έρωτα μπορεί να υποκύψουν και δυο από τους ορθολογιστές του ζωδιακού κύκλου ο Παρθένος και ο Αιγόκερως. Αν συμβεί αυτό και οι δυο θα παραδοθούν στο πάθος, θα το ζήσουν, αλλά θα συνεχίσουν να περνούν από κόσκινο κάθε νέα γνωριμία.