ΗΥδρα είναι ένα νησί το οποίο διαθέτει ξεχωριστή γοητεία. Η μικρή, αριστοκρατική «πριγκίπισσα του Αργοσαρωνικού», όπως την χαρακτηρίζουν, βγάζει προς τα έξω κάτι από παλιές, μαγικές εποχές σε μαυρόασπρο φόντο. Τότε που οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ έφθαναν εκεί για τα γυρίσματα εμβληματικών ταινιών, όπως το «Παιδί και το δελφίνι» (με πρωταγωνιστές τους Σοφία Λόρεν και Αλαν Λαντ), αλλά και για να διασκεδάσουν στην περίφημη Λαγουδέρα. Η Υδρα και η απολαυστική dolce vita στα πλακόστρωτα δρομάκια. Τα μεγάλα σκάφη, οι εκκεντρικές φυσιογνωμίες, οι προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος είχε αγοράσει μάλιστα σπίτι σε αυτό το κομμάτι γης που αποτελούσε κορυφαίο προορισμό. Πριν πολλά χρόνια η Υδρα, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον μεγάλο Αγώνα του 1821, ήταν περισσότερο δημοφιλής από τη Μύκονο. Ισως επειδή υπήρχε αυτό το αριστοκρατικό σκηνικό που δεν μπορούσες να συναντήσεις σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Ο Μύλος της Σοφίας και ο Δάκης

Η Σοφία Λόρεν επισκεπτόταν καθημερινά για τα γυρίσματα (παραγωγής του διάσημου έλληνα της 20th Century Fox Σπύρου Σκούρα) το αρχοντικό Λεούση και τον ανεμόμυλο με τα κανόνια που ονομάστηκε «Μύλος της Λόρεν». Η Υδρα του Χατζηκυριάκου-Γκίκα και η σύγχρονη Υδρα των διθυραμβικών άρθρων των «New York Times». Ο αρθρογράφος αναφέρθηκε το 2014 στη φυσική γοητεία της Υδρας αλλά και στον διεθνούς φήμης συλλέκτη Δάκη Ιωάννου, ο οποίος έφτιαξε εκεί ένα μικρό παράρτημα του αθηναϊκού ΔΕΣΤΕ και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο νησί τις ισχυρότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου εικαστικού και πνευματικού χώρου.

Η έκθεση της Βαλυράκη στο My Hydra Concept Store

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν και η Υδρα, λαμπερή, φιλόξενη, εντυπωσιακή πάντα στη σύγχρονη εποχή της, γέμισε με ένα φασαριόζικο πλήθος. Το My Hydra Concept Store φιλοξένησε έκθεση της εικαστικού Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη. Η διεθνής Μίνα, μετά το Μόντε Κάρλο όπου εξέθεσε με αφορμή το 76ο Grand Prix τις δημοφιλείς φόρμουλές της, παρουσίασε έργα της στο ωραιότερο κτίριο του νησιού. Το κατάστημα My Hydra Concept Store διοργάνωσε την έκθεση σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts. Οι τεράστιοι πίνακες της Βαλυράκη με τα εκρηκτικά χρώματα συγκέντρωσαν τα κολακευτικότερα σχόλια. Το My Hydra Concept Store, που δημιούργησε η πολυπράγμων Σοφία Τσουβελεκάκη-Βαχάρη, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία shopping αποτελώντας σημείο αναφοράς και τον απόλυτο προορισμό για μοναδικές αγορές από τον χώρο του fashion, art & design και κοσμημάτων.

Η εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

Ο χώρος γύρω από το Ζάππειο Μέγαρο είχε γεμίσει με πολυτελή αυτοκίνητα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Γνωστός επιχειρηματίας ρωτούσε απορημένος στη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου το οποίο παρέθεσε εφοπλιστικό ζεύγος αν γνώριζε κάποιος τι ακριβώς συνέβαινε γύρω στις επτάμισι το απόγευμα της Τρίτης στον συγκεκριμένο χώρο. Η απάντηση στην ερώτησή του ήταν ότι στο Ζάππειο πραγματοποιούνταν η μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Παυλόπουλος στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ίδρυση το 1928 της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, «ως επιβοηθητική ανταπόκριση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην αντίστοιχη ίδρυση μερικούς μήνες νωρίτερα της Τράπεζας της Ελλάδος». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η ΕΕΕ ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των ελληνικών και αλλοδαπών εμπορικών τραπεζών διαδραμάτιζε και διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο, μέσα από μια ιδιαίτερα δημιουργική πορεία…