Στο σφυρί βγάζει ο Μόμπι ολόκληρη τη συλλογή του από σπάνιους δίσκους προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά το έργο της οργάνωσης «Physicians Committee for Responsible Medicine».

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου μέσα από την ειδική σελίδα που έφτιαξε για το σκοπό αυτό η εταιρία Reverb LP. Όσοι ενδιαφερθούν για τους δίσκους και τα cd του καλλιτέχνη, θα βρουν σπάνια κομμάτια ανάμεσα στη λίστα των αποκτημάτων του κι εκατοντάδες άλλα βινύλια που ο Μόμπι χρησιμοποιούσε στις δημόσιες εμφανίσεις του ως dj κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ‘80 και ’90. Ακόμα, εκεί θα είναι και κάποια υπογεγραμμένα αντίτυπα των προσωπικών του δίσκων.

«Αυτοί είναι οι δίσκοι που αγόρασα και αγάπησα κι έπαψα και κουβάλησα σε όλον τον κόσμο», είπε ο Μόμπι σε σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η σελίδα για να προμοτάρει τη διαδικασία.

«Προτιμώ να έχετε εσείς από εμένα γιατί αν τα έχετε, θα τα παίζετε, θα τα αγαπάτε και τα χρήματα θα πάνε στην οργάνωση “Physicians Committee for Responsible Medicine”. Όλοι κερδίζουν. Εκτός από μένα, βέβαια, γιατί τώρα δεν θα έχω δίσκους», είπε σαρκαστικά ο μουσικός.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μόμπι κάνει κάτι αντίστοιχο. Τον περασμένο Απρίλιο έδωσε περίπου 100 κομμάτια από τη συλλογή του με μουσικά όργανα μέσω της ίδιας σελίδας ώστε να ενισχύσει το έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης «που συνδυάζει την ειδίκευση περισσότερων από 12.000 γιατρών με τις αφοσιωμένες πράξεις περισσότερων από 175.000 μελών ανά τον κόσμο ώστε να αλλάξουν δραματικά τον τρόπο που οι γιατροί αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, η παχυσαρκία και ο καρκίνος».