Δυο εκπαιδευτικές δράσεις που ενεργούν τη φαντασία των παιδιών και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους έχει ετοιμάσει για τους μικρούς επισκέπτες που παραμένουν καλοκαιριάτικα στην Αθήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο. Τα παιδιά θαέχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου.

Συγκεκριμένα, τιςΤετάρτες 20 και 27 Ιουνίου τα παιδιά 4 – 6 ετών μαζί με έναν (1) συνοδό μπορούν να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Με λένε Φρασίκλεια» όπουθα μάθουν από αρχαιολόγο του Μουσείου για την ανακάλυψη του αρχαϊκού αγάλματος και την ιστορία της μικρής κόρης Φρασίκλειας. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι, θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν τη Φρασίκλεια τόσο μέσω δραματοποίησης, όσο και μέσω ενός εικαστικού εργαστηρίου.Οι ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι μεταξύ 11.00 – 12:00 και 12.00 – 13.00.Μπορούν να συμμετάσχουν 10 παιδιά και ισάριθμοι συνοδοί ανά πρόγραμμα.

Τις Τετάρτες 4 και 11 Ιουλίου, παιδιά 7 – 9 ετών και τηνΤετάρτη 18 Ιουλίου παιδιά 10 – 12 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο» όπουθα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν. Η ώρα διεξαγωγής είναι 11.00 με 12.30.Ο αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα είναι 25 παιδιά.

Ολες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες είναι οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, δεδομένου ότι οαριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε από τις 13 Ιουνίουνα επικοινωνείτε στα τηλέφωνα213 214 4856, -4858, -4866, -4893, στην ηλεκτρονικήδ/νση: www.namuseum.gr και στο email: eam@culture.gr.