Το οβάλ cabochon δαχτυλίδι με το σπάνιο σμαράγδι αποτελούσε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα «κομμάτια» μιας μυθικής συλλογής η οποία δημοπρατήθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στο Χονγκ Κονγκ. Η κολεξιόν περιελάμβανε σκουλαρίκια σε σχήμα λουλουδιών με την υπογραφή Buccellati, μπριγιαντένια επίσης σκουλαρίκια και κολιέ του Harry Winston (αγαπημένου οίκου της Χριστίνας Ωνάση), καρφίτσες Boucheron, δαχτυλίδια Van Cleef & Arpels κ.ά. Σπάνιες, πανάκριβες συλλογές κοσμημάτων, δίπλα σε έργα των Takashi Murakami, Jonas Wood, Kaws και Anish Kapoor, καλλιτέχνες τους οποίους προτιμούν οι τούρκοι και ρώσοι ισχυροί του χρήματος. Κάποιοι απ’ αυτούς βρίσκονται τώρα στην Αθήνα.

Η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018», η οποία εγκαινιάστηκε στο Metropolitan Expo το βράδυ της Δευτέρας, έδωσε την ευκαιρία σε σημαντικές προσωπικότητες να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε δύσκολα, μάλιστα, οικονομικά εποχές. Οι αίθουσες των μεγάλων παραλιακών ξενοδοχείων, οι χώροι γύρω από τις πισίνες αλλά και κάποια παλιά, παραδοσιακά νυχτερινά μαγαζιά της Παραλιακής, όπως το Ακρωτήρι, έζησαν και πάλι στιγμές δόξας. Γνωστά ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού, ξένοι καλεσμένοι, brokers και άλλοι ναυτιλιακοί παράγοντες συγκεντρώθηκαν στα spots που κάποτε λειτουργούσαν ως night clubs για να τιμήσουν τους αμφιτρύωνες αλλά και να διασκεδάσουν με Λευτέρη Πανταζή και τον… μόνιμα εγκατεστημένο στη Μύκονο τα καλοκαίρια Διονύση Σχοινά.

Κοκτέιλ και γεύμα στο Ιδρυμα Νιάρχος

Ο λαϊκός αοιδός Λε-Πα αποδεικνύεται ιδιαιτέρως δημοφιλής, όχι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους του shipping. Ο γνωστός τραγουδιστής «εισέβαλε» πριν από μερικές βραδιές σε πολυτελή ξενοδοχειακό χώρο μοιράζοντας χαμόγελα σε όλους αυτούς οι οποίοι έσπευσαν να τον προϋπαντήσουν. Ο Λευτέρης Πανταζής είχε κληθεί να τραγουδήσει με αφορμή τους γάμους νεαρού ζεύγους ρωσικής καταγωγής. Το νυφικό της κοπέλας, το οποίο κατόρθωσα να «κλείσω» στον φακό μου, θύμιζε αυτά των κοριτσιών της δυναστείας των Ρομανόφ.
Η Αγγελική Φράγκου προσκάλεσε συνεργάτες της, ξένες προσωπικότητες και φίλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το κάλεσμα ξεκίνησε με κοκτέιλ στον θεαματικό Φάρο, στον τελευταίο όροφο. Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο του ισογείου.
Οι φόρμουλες της Βαλυράκη στο Μονακό και στην Υδρα

Η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη τις αποκαλεί τρυφερά «οι φόρμουλές μου»! Η εικαστικός ζωγραφίζει εδώ και πολλά χρόνια, άλλωστε, τα μονοθέσια της Formula 1 τα οποία λαμβάνουν μέρος στο περίφημο Grand Prix του Μονακό. Οι φόρμουλες της Μίνας, «ντυμένες» σε εκρηκτικά κόκκινα και κίτρινα χρώματα, γοήτευσαν όλους αυτούς που ταξίδεψαν πριν από λίγες ημέρες στο Μόντε Κάρλο. Η Μίνα Βαλυράκη έλαβε μέρος σε μια σημαντική έκθεση για τη F1 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Yachts Club. Οι μεγάλες κρυστάλλινες τζαμαρίες, οι εμβληματικοί χώροι και οι διεθνείς προσωπικότητες κάτω από τις λευκές και κόκκινες σημαίες δημιουργούσαν κινηματογραφικό σκηνικό. Η έκθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Διεθνούς φήμης συλλέκτες αγόρασαν μάλιστα πολλά από τα έργα της ελληνίδας εικαστικού. Το ερχόμενο weekend έργα της Μίνας Βαλυράκη ταξιδεύουν στην Υδρα. Το My Hydra Concept Store της Σοφίας Βαχάρη – Τσουβελεκάκη, σε συνεργασία με την γκαλερί Kapopoulos, παρουσιάζει την καινούργια δουλειά της Μίνας Βαλυράκη. Το My Hydra Concept Store είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια της μικρής, αριστοκρατικής Υδρας.