Η Σιγκαπούρη παρουσίασε την Τρίτη ένα αναμνηστικό μενταγιόν ενόψει της επικείμενης συνάντησης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν στην πόλη, με την επιγραφή «Παγκόσμια Ειρήνη» χαραγμένη με μεγάλα γράμματα σε μία από τις πλευρές του.

Οι λέξεις αυτές συνοδεύονται από ένα περιστέρι και έναν κλάδο ελαίας, σύμβολα της ειρήνης, καθώς και από ένα τριαντάφυλλο και μια μανόλια, τα παραδοσιακά άνθη των δύο χωρών.

Από την άλλη πλευρά του μενταγιόν, το οποίο κοστίζει περισσότερα από 1.000 δολάρια στην εκδοχή του από χρυσό, παρουσιάζει δύο χέρια ενωμένα σε χειραψία μπροστά από τις σημαίες των δύο χωρών και την ημερομηνία 12 Ιουνίου.

Η συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ θα είναι η πρώτη που πραγματοποιείται ποτέ μεταξύ εν ενεργεία προέδρων των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Τον προηγούμενο μήνα ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε επίσης αναμνηστικά κέρματα για τη σύνοδο, γεγονός που τον έφερε σε δύσκολη θέση, όταν ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στις 24 Μαΐου.

Μια μικρή χώρα στη νοτιοανατολική Ασία με καλές σχέσεις τόσο με την Ανατολή όσο και τη Δύση, η Σιγκαπούρη τείνει προς την ουδετερότητα, προωθώντας την εικόνα της Ελβετίας της περιοχής.

Ο ακριβής χώρος που θα γίνει η συνάντηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αν και η Σιγκαπούρη έχει κηρύξει ήδη ειδική ζώνη μια περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται το υπουργείο Εξωτερικών, η αμερικανική πρεσβεία και αρκετά μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Shangri-La.