Στη μεγάλη εικόνα η δικαστική υπόθεση εις βάρος του τέλειωσε το 2010. Τρία χρόνια δηλαδή μετά την αποφυλάκιση του Μπερτράν Καντά, οπότε οι γαλλικές Αρχές πήραν πίσω τους περιοριστικούς όρους όταν είχε εκτίσει το μισό της ποινής που του είχε επιβληθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της Μαρί Τρεντινιάν. Την ίδια περίοδο, η πρώην σύζυγός του Κριστίνα Ράντι αφαιρούσε τη ζωή της. Τότε η χρονική σύμπτωση των δύο περιστατικών δεν ήταν ικανή να του στερήσει την ελευθερία του εκ νέου. Τώρα, όμως, ο πρώην frontman του συγκροτήματος Noir Desir κι ένας από τους πιο γνωστούς ροκ τραγουδιστές της γαλλικής μουσικής βιομηχανίας εμπλέκεται πάλι σ’ έναν νέο κύκλο δικαστικών ερευνών που σχετίζονται ευθέως με το θάνατο της πρώην αγαπημένης του.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο τραγουδιστής αναμένεται να εμφανιστεί στον πολυχώρο Zenith του Παρισιού. Το ίδιο και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων για να διαδηλώσουν εναντίον του. Την ίδια στιγμή το γραφείο του εισαγγελέα του Μπορντό ξανανοίγει τον φάκελο του χαμού της Ράντι, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Journal du Dimanche». Το 2010, με βαρύ ιστορικό πίσω του, ο Καντά, που είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου την παλιά του ερωμένη και ηθοποιό Μαρί Τρεντινιάν το 2003, είχε θεωρηθεί ύποπτος απ’ τις διωκτικές Αρχές. Ομως απαλλάχτηκε, αφού δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του μολονότι ήταν παρών στην αυτοκτονία.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Εκτοτε, αντιφατικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σκοτεινή σχέση του Καντά και της μητέρας των δύο παιδιών του. Ενα μέλος των Noir Desir, διατηρώντας την ανωνυμία του, υποστήριξε τον περασμένο Νοέμβριο ότι όλοι ήξεραν τη βίαιη συμπεριφορά του τραγουδιστή αλλά την περίοδο της δίκης τούς είχε ζητήσει να μην αναφέρουν τίποτα. Ο ίδιος μάλιστα είπε πως μετανιώνει που έσβησε τα μέιλ της γυναίκας στα οποία εξέφραζε φόβους για τη ζωή της εξαιτίας της κακοποίησης που δεχόταν. Η μητέρα της Ράντι το 2012 σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Paris Match» είχε εμμείνει στην ψυχολογική βία που ασκούσε στην κόρη της ο μουσικός όταν αποφυλακίστηκε. Μάλιστα, έξι μήνες πριν το θάνατό της είχε λάβει ένα ηχητικό μήνυμα από την Κριστίνα όπου έκανε λόγο για «μανία» του Καντά και χτυπήματα εις βάρος της.

Αυτό το μήνυμα επικαλείται και η Γιαέλ Μελούλ, δικηγόρος που ειδικεύεται στη βία εναντίον των γυναικών και πλέον εκπροσωπεί τον τελευταίο σύντροφο της Ράντι. Η νομικός εμφανίστηκε στις 23 Μαΐου ενώπιον της γαλλικής αστυνομίας ζητώντας σε μια πολύωρη κατάθεσή της τη δίωξη του Καντά για άσκηση βίας που οδήγησε σε θάνατο χωρίς πρόθεση. Λαμβάνοντας γνώση της νέας έρευνας εις βάρος του, ο Καντά μέσω του δικηγόρου του ζήτησε από τις Αρχές να καταθέσει προκειμένου να αρθούν οι αμφιβολίες για την αθωότητά του στην υπόθεση.