Το ζώδιο του Δίδυμου ανήκει στο στοιχείο του Αέρα, μαζί με τον Ζυγό και τον Υδροχόο. Κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη που αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, τη γραφή και την κίνηση. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν συχνά την αίσθηση ότι τους λείπει το άλλο μισό, έτσι αναζητούν πάντα νέους φίλους, μέντορες, συναδέλφους και ανθρώπους για να μιλήσουν.

Η γυναίκα Δίδυμος έχει πολλούς θαυμαστές, είναι έξυπνη, διασκεδαστική, γλυκομίλητη, φιλική αλλά και πολύ ισχυρογνώμων, ειρωνική, γκρινιάρα και ασταθής. Δημιουργεί φιλίες συνεχώς αλλά σπάνια ουσιαστικές.

Δεν κυνηγάει τη δέσμευση, το γάμο και την οικογένεια, παρ’ όλα αυτά υπάρχει η πιθανότητα να παντρευτεί πολύ μικρή μόνο και μόνο λόγω ενθουσιασμού.

Στη σχέση της, αν περιορίσει λίγο την γκρίνια και τα παράπονα, είναι σύντροφος που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον και το κέφι στο δεσμό της, τον οποίο βασίζει στην επικοινωνία και στην κατανόηση. Γενικά δεν θεωρείται άπιστη γιατί δεν ψάχνει για σαρκικές απολαύσεις, αν όμως δεν καλύπτεται από το σύντροφο της σε όλους τους τομείς, εύκολα θα απιστήσει χωρίς τύψεις και ίσως ερωτευτεί και άλλον παράλληλα. Δεν ενδιαφέρεται για το νοικοκυριό αλλά όταν ασχοληθεί είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Ο άνδρας που θα την συντροφεύσει είναι δυναμικός, ικανός να την χαλιναγωγήσει χωρίς όμως να της στερεί τις ελευθερίες της, έξυπνος και εκφραστικός συναισθηματικά. Της αρέσουν οι μοντέρνοι, επικοινωνιακοί άντρες με περισσότερο γλυκά παρά έντονα αρρενωπά χαρακτηριστικά.