Τι κι αν μένουν σχεδόν έξι μήνες για να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Fantastic Beasts 2»; Η σεναριογράφος του σίκουελ των ταινιών που θεωρείται συνέχεια των διηγημάτων του Χάρι Πότερ, και συγγραφέας των ανάλογων βιβλίων Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της σύνταξης των διαλόγων της τρίτης ταινίας.

«Μόλις τέλειωσα το τέταρτο βιβλίο Γκάλμπρεθ «Lethal White» και γράφω τώρα το σενάριο για την ταινία “Fantastic Beasts 3” ανέφερε η συγγραφέας σε ένα τσατ με θαυμαστές της που φιλοξένησε στην ηλεκτρονική της σελίδα πριν λίγες μέρες.

Πέρα από τα βιβλία με έμπνευση από τον κόσμο της μαγείας και των υπερφυσικών πλασμάτων, η Ρόουλιγνκ γράφει επίσης θρίλερ με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεθ.

Η Warner Bros έδωσε μια πρώτη γεύση από το δεύτερο μέρος της σειράς των ταινιών «Fantastic Beasts», στο Λας Βέγκας τον περασμένο Απρίλιο. Το τρέιλερ της παραγωγής όπου πρωταγωνιστεί ο Έντι Ρεντμέιν ως Νιουτ Σκαμάντερ, ο Τζουντ Λο ως νεαρός Άλμπους Νταμπλντορ και ο Τζόνι Ντεπ ως Γκέλμπερτ Γκριντγουάλντ, κυκλοφόρησε ήδη από τον Μάρτιο.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο ενώ το τρίτο μέρος θα πρέπει οι θαυμαστές του είδους να το περιμένουν μέσα στο 2020. Το σχέδιο της εταιρίας παραγωγής είναι η συγκεκριμένη σειρά έργων να περιλαμβάνει πέντε ταινίες.

Η Ρόουλινγκ απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της ως παραγωγός ταινιών. Σημείωσε πως η πλειοψηφία των παρεμβάσεων που κάνει, γίνονται κυρίως στα πρώτα στάδια της κάθε παραγωγής. «Η Warner Bros και ο Ντέιβιντ, ο σκηνοθέτης της, με αφήνουν πάντα να έχω λόγο, αν και δεν είναι απαραίτητο, στο τελικό αποτέλεσμα. Κι αυτό ισχύει για όλους τους παραγωγούς, εκ των οποίων εγώ είμαι μόνο μία. Η συνεισφορά μας είναι σοβαρή αλλά είναι επίσης και μια πολύ συνεργατική προσπάθεια. Ο σκηνοθέτης είναι τελικά υπεύθυνος για όλα όσα υπάρχουν στην οθόνη», σημείωσε η συγγραφέας.

Η συγγραφέας των μπεστ σέλερ σημείωσε πως της αρέσει να ξεκινάει να δουλεύει από νωρίς κάθε νέο της έργο αλλά το πρόγραμμα των «Fantastic Beasts», μπορεί να γίνει προβληματικό. Παραδέχτηκε ότι την περσινή χρονιά, έπρεπε να ξενυχτίσει κανά δυο φορές προκειμένου να δώσει τα σενάρια για τη συγκεκριμένη σειρά ταινιών.

Η Ρόουλιγνκ παραδέχτηκε επίσης ότι δουλεύει και σε ένα καινούργιο πρότζεκτ που δεν σχετίζεται με το Χάρι Πότερ αλλά απευθύνεται κι αυτό σε νεαρούς αναγνώστες. Βέβαια, η τελική του μορφή θα λάβει χώρα μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής του τρίτου έργου του «Fantastic Beasts».

«Μετά από αυτό, θα γράψω ένα άλλο βιβλίο για παιδιά. Παίζω μ’ αυτήν την ιστορία για περίπου έξι χρόνια, οπότε είναι καιρός να την βάλω πια στο χαρτί», κατέληξε η βρετανίδα συγγραφέας.