Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου η υποβολή ταινιών για το 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με τη συμμετοχή να ξεπερνάει τα ρεκόρ των δύο τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 227 ταινίες για το φετινό φεστιβάλ, γεγονός που αποδεικνύει τη σταθερά ανοδική πορεία παραγωγής της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους.

«Η ποσοτική αυτή αύξηση αντανακλά μία υπαρκτή και προφανώς επείγουσα ανάγκη της ελληνικής κινηματογραφίας να εκφράσει πτυχές της ελληνικής κοινωνίας, αξιοποιώντας τα γρήγορα αντανακλαστικά που μόνο η μικρού μήκους ταινία μπορεί να εξασφαλίσει. Αυτό φανερώνει τη μεγάλη αξία της, γι’ αυτό και με μεγάλη χαρά, κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Δράμας -ο φυσικός χώρος της ταινίας μικρού μήκους- γίνεται ο αποδέκτης της συνολικής ετήσιας ελληνικής παραγωγής» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η διοργάνωση και προσθέτει:

«Η έκρηξη αυτή παραγωγής ταινιών μικρού μήκους φανερώνει, επίσης, την αποφασιστικότητα των νέων σκηνοθετών να κάνουν σινεμά εδώ και τώρα, ακόμα και με λιγοστά μέσα. Το Φεστιβάλ Δράμας, είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους αλλά και να ενθαρρύνει τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομο είδος, και θα βρίσκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής της».

Σύμφωνα με τη διοργάνωση, «από τις 227 αιτήσεις συμμετοχής, 183 είναι ταινίες μυθοπλασίας, 24 ντοκιμαντέρ, 17 πειραματικές και 3 κινούμενα σχέδια. Από τους σκηνοθέτες, 66 είναι σπουδαστές και 34 Έλληνες του κόσμου».

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας πρόκρισης θα ανακοινωθούν πριν το τέλος Ιουνίου.