«Βουτιά στην παραγωγή και το marketing μιας νέας ταινίας» θα κάνει το φετινό ημερήσιο σεμινάριο για επαγγελματίες του σινεμά που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 12 Ιουνίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, μετρό στάση Κεραμεικός), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το σεμινάριο προσφέρει πρακτικές συμβουλές στους επαγγελματίες που θέλουν να προωθήσουν αποτελεσματικά την ταινία τους με όρους marketing και πωλήσεων. Επίσης, παρέχει χρηστικές πληροφορίες για τη θέση-κλειδί του casting director και τα οφέλη που μπορεί να δώσει σε επίπεδο παραγωγής του φιλμ, στο εγχώριο και το διεθνές κύκλωμα.

Εισηγητές της δράσης θα είναι οι Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (σκηνοθέτης, παραγωγός), Χριστίνα Λιάπη (εκπρόσωπος πωλήσεων, Heretic Outreach), Λίλυ Παπαγιάννη (publicity manager, εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment) και οι διεθνούς φήμης casting directors Beatrice Kruger – FBI CASTING SRL (Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου, Casino Royale, Borgias, Rome, κ.ά.) και Simone Bär – SIMONE BÄR CASTING (Inglourious Basterds, Grand Budapest Hotel κ.ά).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής το αργότερο ως την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο e-mail agora@filmfestival.gr