To παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 10 Ιουνίου , στον πανέμορφο κήπο του Μεγάρου Μουσικής και υπόσχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με ένα πλούσιο πρόγραμμα παιδικών πολιτιστικών παραστάσεων και δράσεων.

Μικροί από 3 έως 12 ετών αλλά και μεγάλοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, με την αγορά ενός ατομικού εισιτηρίου, να παρακολουθήσουν όλες τις εκδηλώσεις ή να βγαίνουν από τον Κήπο και να επιστρέφουν σε αυτόν για την εκδήλωση που προτιμούν, που αφορά μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι.

Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival θα βρεθούν στις 17.30 οι Burger Project με τη νέα τους διαδραστική παιχνιδο-συναυλία για παιδιά αλλά και ευφάνταστους ενήλικες «Ενα τρελό κοντσέρτο».

Νωρίς, στις 11.30 η βραβευμένη θεατρική Ομάδα Τόπι, θα παρουσιάσει διασκευασμένες με κέφι, χιούμορ, διάδραση και φαντασία τις ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι «Ο τρομερός εχθρός» και «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας».

Ακολουθεί, στις 14.00, το θεατρικό παραμύθι με ζωντανή μουσική και κούκλες του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος», που μιλά για τον υγιεινό τρόπο ζωής και αγαπήθηκε από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στις 13.00 η θεατρική ομάδα Κοπέρνικος θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της βραβευμένης με ALMA -τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων-, αργεντινής δημιουργού Isol (εκδόσεις Μάρτης), με μια χιουμοριστική, αυτοσχέδια παράσταση γεμάτη φαντασία.

Στα μεσοδιαστήματα τον τόνο θα δίνουν ευφάνταστα shows από τους La Petite Marguerite (bubble show), τον Alex de Paris (παντομίμα) και τους Motus Terrae (διαδραστικό δρώμενο).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (11.00-19.00) και παράλληλα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιούνται πρωτότυπες δράσεις:

Στην «British Council Kids’ Corner: Παίζοντας με τις λέξεις» μέσα από διαφόρων ειδών παιχνίδια – κινητικά, εκπαιδευτικά, θεατρικά, ψυχαγωγικά ή άλλα–, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μερικές από τις γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και τη γλωσσική τους ικανότητα.

Η δράση«Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις» από το Archaeolab, προσομοιάζει τη διαδικασία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής,μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση κουτιών.

Το «Μελωδο-ποιώ» από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos είναι ένα εικαστικό εργαστήριο εμπνευσμένο από τους ήχους του καλοκαιριού. Κοχύλια, πέτρες, ξύλα, χάντρες και κορδέλες συνδυάζονται αρμονικά για την κατασκευή ενός μελωδού (μελωδικής αεροκαμπάνας).

Επίσης θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δράσεις από τις Εκδόσεις Μάρτης βασισμένες στις πρωτότυπες δημιουργίες της Isol. Θα έχει και«Υφασμάτινες δημιουργίες» από το Με λίγη φανταΣία αλλά και«Kids Yoga» (16.00-17.00) από το Yoga for Happy Kids.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bobosartsfestival.com/programma-1.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Μέγαρο (210-7282333) έως τις 9/6 στην τιμή των 12 ευρώ. Η αγορά από τα εκδοτήρια την ημέρα του φεστιβάλ θα στοιχίζει 15 ευρώ, και 13 ευρώ το οικογενειακό (για 4 ή περισσότερα άτομα), ενώ δωρεάν είναι η είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών.

Δεν έχετε παρά να βρείτε τα καπέλα σας, να αερίσετε τις πικ νικ κουβέρτες σας και να προγραμματίσετε την έξοδο.