Η Μέγκαν Μαρκλ εξέπληξε τους πάντες, όταν εμφανίστηκε στον βασιλικό γάμο φορώντας νυφικό Givenchy.

Μετά τις φήμες που τις συνέδεαν με τους οίκους Erdem, Alexander McQueen και Ralph & Russo τους τελευταίους μήνες, η νύφη τελικά απευθύνθηκε στην Κλερ Γουέιτ Κέλερ, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Givenchy για να δημιουργήσει το απλό, κομψό νυφικό της.

Λόγω των εικασιών που δημοσιεύονταν καθημερινά για το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, στις 19 Μαΐου η Κλερ Γουέιτ Κέλερ έπρεπε να τηρήσει σιγή ισχύος.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Givenchy δεν μίλησε σε κανέναν για την πεντάμηνη διαδικασία σχεδίασης του νυφικού. Δεν μίλησε ούτε στον σύζυγό της, Αμερικανό αρχιτέκτονα Φίλιπς Κέλερ. Στην πραγματικότητα ο σύζυγός της το έμαθε το πρωινό του γάμου.

Η Μαρκλ πλησίασε την Κέλερ τον Ιανουάριο και ήδη «είχε μια ιδέα για το τι ήθελε» δήλωσε η σχεδιάστρια στο ITV μετά τον γάμο.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Givenchy και η Δούκισσα του Σάσεξ συνεργάστηκαν πολύ στενά για τον σχεδιασμό του νυφικού.

Η Κέλερ, Βρετανίδα πίσω από τον γαλλικό οίκο μόδας, είχε ως στόχο ένα «μοντέρνο, χαλαρό» σχέδιο. Ήθελε η Μέγκαν να «αισθάνεται απίστευτα στο νυφικό» και επίσης «ήθελε να νιώθει ότι ήταν απολύτως σωστό για την περίσταση».

Η σχεδιάστρια εξήρε την Μαρκλ ως «αυθεντική, ζεστή, λαμπερή και ισχυρή γυναίκα». «Ξέρει τι θέλει και ήταν πραγματικά απόλυτη χαρά που συνεργάστηκα μαζί της» είπε, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Έμιλι Νας που καλύπτει το ρεπορτάζ του βασιλικού οίκου της Βρετανίας.