Σε ένα… παραμυθένιο τετραήμερο καλεί μικρούς και μεγάλουςοΜορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας που διοργανώνει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου και τον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού μεταξύ 1 – 3 Ιουνίου, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του συλλόγου με οικοδεσπότες αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

Αφηγητές παραμυθιών, παραμυθάδες, συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικοί, μουσικοί αλλά και όσοι τους αρέσουν τα παραμύθια θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ιστορίες από διάφορους πολιτισμούς και παραδόσεις.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους που περιλαμβάνει αφηγήσεις – παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από τον χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες εκπλήξεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Στον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού, που θα διαρκέσει 60 ώρες χωρίς διακοπή, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 31/5 στις 9 πμ θα συμμετάσχουν ειδικοί αλλάκαι όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι.

Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και έχουν την υποστήριξη της Ενωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσ/νίκης και της ΔΕΘ HELXPO καθώς και τη στήριξη ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών,θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας. (στην πλατεία Χαλκηδόνας κάτω από την αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Χαλκηδόνας) μεελεύθερη είσοδο.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε στα6977.025.356 (Κων/νος Στογιαννάρης), 23910.23970 – Μορφωτικός Σύλλογος (10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00) και στο radiohalkidona@gmail.com