Το yacht «Galileo» πλησίαζε αργά το λιμάνι. Ενα εμβληματικό μπλε σκάφος με τεράστια λευκά πανιά και εντυπωσιακές κόκκινες λεπτομέρειες στο χειροποίητο deck. Οι τουρίστες, οι οποίοι έχουν γεμίσει τη μικρή, πανέμορφη Φολέγανδρο, και οι κάτοικοι του νησιού παρακολουθούσαν το «ταξίδι» της εμβληματικής θαλαμηγού, η οποία «χτίστηκε» το 1992 με σκοπό να προσφέρει κρουαζιέρες σε ανθρώπους υψηλών εισοδημάτων. Το classic styled motor sailer είναι από τα γνωστότερα διεθνώς σκάφη. Το «Galileo» μπορεί να το συναντήσει κανείς από το Σεν Μπαρθ, τις Μπαχάμες, το Σεν Τροπέ, τη Σαρδηνία και το Κάπρι μέχρι τα ελληνικά νησιά. Ενα yacht το οποίο θυμίζει κάτι από τις παλιές ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Το «Galileo» προσέγγισε τελικά τη Φολέγανδρο πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα. Οι επιβάτες του άρχισαν να κατεβαίνουν στο λιμάνι, «εγκαταλείποντας» το lounge με το full bar και τη μεγάλη τραπεζαρία. Οι νησιώτες έχουν συνηθίσει να βλέπουν το yacht κάθε χρόνο τέτοια εποχή στις θάλασσές τους. Πολλές τέτοιες θαλαμηγοί, οι οποίες ενοικιάζονται για κρουαζιέρες πολλών αστέρων, «δένουν» στη δημοφιλή Φολέγανδρο.

Από τη Φολέγανδρο στην Αθήνα. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση σπουδών γύρω από τη ναυτιλία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη γνωστή παγκοσμίως ναυτική συναδέλφωση του Solent University με έδρα το Σαουθάμπτον της Βρετανίας. Η Ναυτική Ακαδημία θα αρχίσει τη λειτουργία της το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στις νέες της εγκαταστάσεις στον Πειραιά. Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς, ο οποίος βραβεύτηκε για την πολύτιμη προσφορά του στη ναυτιλία, ο captain Παναγιώτης Τσάκος. Σημαντικά ονόματα από τον χώρο της ναυτιλίας, της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Κωνσταντίνου Ροδόπουλου, προέδρου του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

Fashion κοκτέιλ πάρτι

Θυμάμαι ότι σε ένα ταξίδι μου στη Φλωρεντία η exclusive boutique της Elisabetta Franchi ήταν ανάμεσα σε αυτές που ξεχώριζαν στον μεγάλο, κεντρικό πεζόδρομο. Η ιταλικής καταγωγής Elisabetta επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αθήνα με αφορμή το opening του πρώτου shop in shop το οποίο φέρει το όνομά της και βρίσκεται μέσα στο Eponymo E More στο Golden Hall. Τα μοντέλα, ντυμένα με τις ιδιαίτερα θηλυκές δημιουργίες του οίκου, κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους καλεσμένους σε ένα fashion κοκτέιλ πάρτι γεμάτο εκτυφλωτικά χρώματα και πολύτιμα υφάσματα.