Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα είναι ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς του βρετανικού καναλιού Channel 4 σχετικά με το Brexit. Η παραγωγή αναμένεται να βγει στον αέρα τον ερχόμενο Μάρτιο, την περίοδο δηλαδή που η Βρετανία θα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κάμπερμπατς θα υποδυθεί τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον υπεύθυνο για την καμπάνια της ψήφου εναντίον της Ευρώπης που προσπάθησε να πείσει τους βρετανούς πως το μέλλον τους είναι μακριά από την Ε.Ε.

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που αναθέτω στον Τζέιμς Γκράχαμ ένα συναρπαστικό δράμα για το πώς η ψήφος του Brexit κέρδισε, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σ’ έναν νέο ρόλο», ανέφερε σε δήλωσή του ο νέος επικεφαλής προγράμματος του Channel 4 Ίαν Κατζ, σε μια εκδήλωση του καναλιού του την περασμένη Τετάρτη. «Θα προβληθεί λίγο πριν την επίσημη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο, υποθέτοντας πως στην πραγματικότητα θα ετοιμαζόμαστε να φύγουμε», συνέχισε ο Κατζ.

Ο Γκράχαμ έγραψε το σενάριο για την παράσταση «The vote» που είχε ως φόντο τη νύχτα των γενικών εκλογών και περιλαμβάνει στο καστ της δυνατά ονόματα όπως οι Μαρκ Γκάτις και Τζούντι Ντεντς. Ο πρότζεκτ του για το Channel 4 θα έχει διάρκεια 120 λεπτά και περιλαμβάνει μία μόνο προβολή.

«Είμαι τόσο χαρούμενος – για να μην αναφέρω και λίγο αγχωμένος – που έχω αυτή την ευκαιρία να δοκιμάσω και μπαίνω βαθιά σε ό,τι έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής ψήφου. Ελπίζω πως πηγαίνοντας στα παρασκήνια της καμπάνιας, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακρίνουμε τις συνέπειες των όσων έγιναν κατά τη διάρκεια αυτών των οχτώ εβδομάδων που άλλαξαν τη χώρα για πάντα», ανέφερε ο Γκράχαμ.

Η Μπεθ Γουίλις, επικεφαλής των δραματικών προγραμμάτων του Channel 4 τόνισε από την πλευρά της «Η κοφτερή, αστεία και διορατική γραφή του Τζέιμς είναι μια ανάσα καθαρού αέρα. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που αυτός και η ευφυΐα που είναι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αισθάνονται το Channel 4 ως το σωστό τους σπίτι γι’ αυτό. Το Brexit είναι ακριβώς αυτό το είδος εκρηκτικού και διαφωτιστικού δράματος που θέλουμε να έχουμε στο κανάλι».