Η Κέητ Μπλανσετ διέπρεψε στον προσφατο ρόλο της. Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο φετινό φεστιβάλ κινηματόγράφου στις Κάννες, ερμήνευσε όλα τα σύγχρονα ρεύματα της κοινωνικής συζήτησης. Από τη συνετή μεταχείριση των ρούχων –φόρεσε μία τουαλέτα Armani Prive με την οποία είχε εμφανιστεί και σε ένα άλλο κόκκινο χαλί του πρόσφατου παρελθόντος-, έως την αλληλοϋποστήριξη των γυναικών , βγάζοντας αναμνηστική φωτογραφία από τη σιωπηλή διαμαρτυρία τους στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η αυστραλέζα ηθοποιός παραχώρησε και στους παραδοσιακούς θεατές των μεγάλων εκδηλώσεων, ένα στιγμιότυπο παλιάς κομψότητας και αίγλης, τροφοδοτώντας τις αισθήσεις εντυπωσιασμού, με τη συνταγή της «υψηλής μόδας». Και βρήκε σύμμαχό της τη Μαίρη Κατράντζου. Ή για να το καταγράψουμε σωστά, τη Mary Katrantzou. Και το ολοκέντητο φόρεμα της διεθνούς Ελληνίδας σχεδιάστριας , που επέλεξε για την πρεμιέρα της ταινίας «Cold War». Η δημιουργία του ολοκληρώθηκε μέσα σε έξι μήνες. Τρείς εβδομάδες χειροποίητης εργασίας στο κέντημα με παγιέτες, κρύσταλα Swarovski και αστραφτερές χάντρες συμπληρώθηκαν ώστε το ατελιέ της σχεδιάστριας στο Λονδίνο να ετοιμάσει αυτό το μοναδικό κομμάτι. Άλλωστε η Μαίρη Κατράντζου έχει κατακτήσει το χαρακτήρα μίας δημιουργού που δίνει έμφαση στις τεχνικές της υψηλής ραπτικής , κατασκευάζοντας αφηγήματα πάνω στα υφάσματά της. Μία ιδιαίτερη ιστορία λοιπόν , σαν παραμύθι κέντησε για την Κέητ Μπλάνσετ , συναθροίζοντας τα διαφορετικά στοιχεία από την ανοιξιάτικη συλλογή της, προκειμένου να κεντήσει πάνω σε κρουστό μεταξωτό ύφασμα σχέδια από παιδικές ζωγραφιές . Η συνεργασία τους κύλησε τόσο αρμονικά ώστε ηθοποιός και σχεδιάστρια με ταυτόχρονες αναρτήσεις τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram αντάλλαξαν ευχαριστίες και ικανοποίηση.

Σε μία αντίστοιχη ατμόσφαιρα προσέλκυσης εντυπωσιασμένων θεατών , ένας άλλος Έλληνας δημιουργός, ο Βρεττός Βρεττάκος έδωσε στην Ελένη Φουρέϊρα από το δικό του άριστο δυναμικό εφόδια για την εμφάνισή της στη Eurovision. Η ενδυματολογική πλευρά της κυπριακής συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού ήταν από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις ομόφωνης αποδοχής . Ο VrettosVrettakos άξιος χειριστής των 590.000 κρυστάλλων Swarovskiτη φόρμα και τις μπότες της Φουρέϊρα πρόσθεσε στο βιογραφικό του άλλη μία ικανότητα: να θεωρείται ο κατόχος της φόρμουλας (και της φόρμας) επιτυχίας για κάθε φιλόδοξη ψυχή που υπηρετεί με πάθος και γκλάμορ τις αστραφτερές επάλξεις του popculture