H σύζυγός του φροντίζει να ανεβάζει στο διαδίκτυο διαρκώς στιγμιότυπα από την καθημερινή της ζωή. Η εξ αγχιστείας οικογένειά του δείχνει εθισμένη στα selfies και τις σελίδες κοινωνική δικτύωσης. Ο ίδιος, από σκηνής γίνεται το μοντέλο στα κλικ εκατοντάδων θαυμαστών του, ενώ όταν περπατάει στο δρόμο είναι πρωταγωνιστής σε δεκάδες παπαρατσικά ενσταντανέ.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κάνιε Γουεστ δεν δείχνει να είναι συμβιβασμένος με την φωτογραφική άποψη του κόσμου και συγκεντρώνει τις αντιρρήσεις του σ’ ένα νέο βιβλίο που γράφει. Το «Break the simulation», όπως ονομάζεται το νέο πρότζεκτ του ράπερ, θα είναι μια πιο φιλοσοφική προσέγγιση του κόσμου των τεχνών, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος μιλώντας στο «The Hollywood reporter» με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Axel Vervoordt. Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης ήταν για το πώς η μόδα και η δημιουργία δεν πρέπει να «ζουν» μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τον Kanye, η έμπνευση πρέπει να προέρχεται από το παρελθόν με το βλέμμα προς το μέλλον, να σπάσει τα όρια του «τώρα».

«Έχω ένα κόνσεπτ για τις φωτογραφίες…σχετικά με το πώς οι άνθρωποι παθαίνουν εμμονή με τις φωτογραφίες, γιατί σε παίρνουν από το τώρα και σε μεταφέρουν στο παρελθόν ή το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν και συνέχισε. «Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ντοκουμέντο αλλά πολλές φορές επικρατούν έναντι των ανθρώπων. Οι άνθρωποι βουλιάζουν υπερβολικά πολύ στις αναμνήσεις. Θέλουν πάντα ν’ ακούν την ιστορία των πάντων, κάτι που είναι σημαντικό, αλλά νομίζω ότι βάζουμε υπερβολική σημασία στην ιστορία».

Ίσως ο Γουεστ ν’ άντλησε έμπνευση από το προηγούμενο φωτογραφικό έργο της συζύγου του Κιμ Καρντάσιαν. Η ριάλιτι περσόνα, το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Selfish», το οποίο ήταν ουσιαστικά ένα λεύκωμα με δικά της selfies. Αν και ο σύζυγός της, αρνήθηκε να σχολιάσει την συγκεκριμένη κίνησή της, σχολίασε πως πρόκειται ουσιαστικά για «την Μαρία Αντουανέττα της εποχής μας».

«Ένας σχεδιαστής μου είπε ότι η σύζυγός μου έχει δαμάσει το φως κι εγώ έχω δαμάσει το χρόνο. Το πώς χρησιμοποιεί κανείς το χρόνο, είναι το ίδιο με το να σου φέρει κάποιος ένα διαμάντι. Η δυνατότητα του να διατηρείς τον χρόνο είναι περισσότερο πολύτιμη από αυτήν του να διατηρείς το διαμάντι γιατί ο χρόνος είναι η πιο πολύτιμη πηγή μας», δήλωσε ο ράπερ.

Την περίοδο αυτή ο ίδιος, ετοιμάζει τον ερχόμενο δίσκο του, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό του. Παρ’ όλα αυτά η νέα του δισκογραφική δουλειά μετά από δύο χρόνια απραξίας, μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα άλμπουμ που περιμένει περισσότερο το κοινό το 2018.