Καταλληλότερος τρόπος για να εγκαινιαστεί η νέα της πτέρυγα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης – ο εκθεσιακός χώρος «Ιωάννης Μακρυγιάννης» – πιθανόν να μην υπήρχε από την παρουσίαση της εικαστικής δουλειάς της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη. Ενας κόσμος τρισδιάστατος καμωμένος στο μεγαλύτερο κομμάτι του από τα χειρόγραφα του Κ.Π. Καβάφη, τα οποία η γλύπτρια εντόπισε στην επανέκδοση του «Τετραδίου Σεγκόπουλου», ενός τετραδίου με 22 χειρόγραφα ποιήματα που ο ποιητής δώρισε στον κληρονόμο του Αλέξανδρο Σεγκόπουλο. Μεγεθυσμένα και ζωγραφισμένα από το χέρι της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη μαζί με εγκαταστάσεις από υλικά οικεία στη δουλειά της – όπως τα κυματοδαρμένα ξύλα και τα με ίχνη σκουριάς μέταλλα – αποτελούν το απαιτητικό εικαστικό της πείραμα που έστησε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο ο Ιωσήφ Τουπάι.

Το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας, αλλά και οι φίλοι της σπουδαίας κιβωτού γνώσης, της φιλόξενης Γενναδείου Βιβλιοθήκης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να γνωρίσουν τα «Εργα πέρα από τις γραφές του Καβάφη» και αψηφώντας τη βροχή το βράδυ της Δευτέρας άρχισαν να δίνουν το «παρών» στη νέα αίθουσα ακόμη και μισή ώρα πριν την ορισμένη ώρα των εγκαινίων. Kαι δεν σταμάτησαν να φθάνουν ακόμη και δύο ώρες αργότερα.

Τα συγχαρητήρια, τα χαμόγελα και οι ευχές περίσσευαν τόσο προς τη γλύπτρια όσο και ως προς την οικοδέσποινα του χώρου, τη διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης Μαρία Γεωργοπούλου από επίλεκτα μέλη του ακαδημαϊκού χώρου όπως και του χώρου των εικαστικών και των επιχειρήσεων. Οι περισσότεροι δε απολάμβαναν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα έργα, ενώ η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη συχνά πόζαρε σε παιχνιδιάρικες στάσεις μέσα στις εγκαταστάσεις της παρασύροντας και τους καλεσμένους της. Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην πτέρυγα «Ιωάννης Μακρυγιάννης» ήταν ο πρόεδρος των Φίλων της Γενναδείου και πρώην πρέσβης Τάσος Κριεκούκης, η ιστορικός τέχνης Εφη Ανδρεάδη που υπογράφει το κείμενο του καταλόγου, οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι Γιώργος Κορρές και Αφροδίτη Λίττη, ο Aνδρέας Ποταμιάνος από τον εφοπλιστικό κόσμο, οι εικαστικοί Μαρία Φιλοπούλου και Βένια Δημητρακοπούλου, ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος και Ελίζα Γρηγοράκη της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών, η Τατιάνα Σπινάρη της γκαλερί Citronne. Απούσα η Ειρήνη Μοσκαχλαϊδή, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, πριν προλάβει να παραστεί στα εγκαίνια του χώρου, για την κατασκευή του οποίου διέθεσε σημαντικά χρηματικά ποσά.