Ο δημιουργός της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Star Wars», Τζορτζ Λούκας, βρέθηκε στο Λος Άντζελες για να θεμελιώσει το Lucas Museum of Narrative Art, το οποίο με προϋπολογισμό που φτάνει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, θυμίζει το εικονικό Millennium Falcon, το υπερδιαστημικό αεροσκάφος του Han Solo.

Το μουσείο, το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει το 2021, δεν θα είναι μόνο ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τα αναμνηστικά τού «Star Wars», αλλά θα είναι ένας ευρύτερος χώρος που θα φιλοξενήσει όλες τις μορφές εικονικής πραγματικότητας από ζωγραφιές μέχρι κινούμενα σχέδια, ψηφιακές και παραδοσιακές ταινίες.

Έντονη θα είναι η παρουσία των αντικειμένων από το «Star Wars», συμπεριλαμβανομένων του πρώτου «φωτόσπαθου» και του κράνους του Νταρθ Βέιντερ.

Η συλλογή του μουσείου θα περιλαμβάνει επίσης έργα των Νόρμαν Ρόκγουελ, Εντγκάρ Ντεγκά και Πιερ Ωγκίστ Ρενουάρ. Σχέδια του δημιουργού της ταινίας «Peanuts» Τσαρλς Μ. Σουλτς και του Ρόμπερτ Κραμπ και κινούμενα σχέδια από ταινίες όπως το «Who Framed Roger Rabbit» και ειδικά εφέ από ταινίες όπως «E.T. the Extra-Terrestrial».

«Η ιδέα είναι ότι είναι δημοφιλής τέχνη, είναι τέχνη που απευθύνεται στους ανθρώπους συναισθηματικά και τους λέει κάτι για το ποιοι είναι», δήλωσε ο Λούκας.

Η κατασκευή και η χρηματοδότηση του μουσείου θα γίνει εξολοκλήρου από τον Λούκας, τη σύζυγό του και το ίδρυμά του, και όπως λένε οι αρχές του Λος Άντζελες αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στον δήμο.