Δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός Λίαμ Νίσον

«Κυνήγι μαγισσών οι αποκαλύψεις για παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2018 19:40 |
«Κυνήγι μαγισσών οι αποκαλύψεις για παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ»
Ο αμερικανο-βρετανός ηθοποιός Λίαμ Νίσον δήλωσε ότι στο Χόλιγουντ εκτυλίσσεται ένα «κυνήγι μαγισσών» μετά την πληθώρα κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις στον απόηχο της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ο αμερικανο-βρετανός ηθοποιός Λίαμ Νίσον δήλωσε ότι στο Χόλιγουντ εκτυλίσσεται ένα «κυνήγι μαγισσών» μετά την πληθώρα κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις στον απόηχο της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Μετά τις αποκαλύψεις κατά του πανίσχυρου παραγωγού του Χόλιγουντ, δεκάδες προσωπικότητες του κόσμου της ψυχαγωγίας, των τεχνών των μέσων ενημέρωσης, της πολιτικής, της γαστρονομίας κατηγορήθηκαν δημόσια για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση ή βιασμό.

«Υπάρχει λίγο σ΄αυτό και ένα κυνήγι μαγισσών», δήλωσε ο Λίαμ Νίσον στην ιρλανδική τηλεόραση. «Υπάρχουν άνθρωποι, διάσημοι άνθρωποι, που ξαφνικά κατηγορούνται ότι άγγιξαν το γόνατο μιας κοπέλας ή για κάτι τέτοιο, και ξαφνικά απομακρύνονται από το πρόγραμμά τους...», είπε.

Ο ηθοποιός αναρωτήθηκε για την απόλυση τον Νοέμβριο του Γκάρισον Κέιλορ, θεσμού στον κόσμο του ραδιοφώνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, για «ανάρμοστη συμπεριφορά» απέναντι σε συνεργάτιδά του.

Αντίθετα, ο Λίαμ Νίσον δήλωσε πιο επιφυλακτικός για την περίπτωση του 80χρονου αμερικανού ηθοποιού Ντάστιν Χόφμαν, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από πολλές γυναίκες.

«Οταν παίζεις σε ένα θεατρικό έργο και βρίσκεσαι με την οικογένειά σου, άλλους ηθοποιούς και τεχνικούς, κάνεις περίεργα πράγματα» εξήγησε ο Λίαμ Νίσον.

«Κάνει περίεργα πράγματα και αυτό εξελίσσεται σε δεισιδαιμονία. Και αν δεν το κάνεις κάθε βράδυ, θεωρείς ότι θα φέρει κακοτυχία στην παράσταση», δήλωσε ο ηθοποιός που έχει γεννηθεί στην Ιρλανδία και έχει και την αμερικανική υπηκοότητα.

Τα σχόλιά του συμπίπτουν με τη δημόσια συζήτηση που προκάλεσε η δημοσίευση την Τρίτη στην εφημερίδα Le Monde άρθρου που υπογράφεται από εκατό γυναίκες, ανάμεσά τους και η γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, οι οποίες υποστηρίζουν την ελευθερία των ανδρών «να ενοχλούν» το αντίθετο φύλο.

Οι προσωπικότητες αυτές χαρακτηρίζουν «εκστρατεία κατάδοσης» το κύμα των μαρτυριών για σεξιστικές και σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Λίαμ Νίσον παραδέχθηκε πάντως κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής την Παρασκευή, ότι η γενική τάση για την καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ένα υγιές φαινόμενο.

3
Γ.Αθανασιάδης
14/01/2018 16:49
Γνήσιοι άνδρες και γυναίκες,αυτή την στιγμή η υφήλιος και ειδικά η δύση επηρεάζεται απο τα παράγωγα των δύο φύλλων.Που ένα έχουν σκοπό,την κατεδάφηση της φύσης Ότι ήταν και είναι αυθεντικά αρσενικό η θηλυκό,ανθρώπινο,ζωϊκό η φυτικό,θέλουν να το υποβαθμίσουν.Ότι δημιούργησε η μητέρα φύση το αρνιούνται,το απεχθάνονται. Είναι μιά οργανωμένη επίθεση στον ανδρικό κι αύριο στο γνήσιο γυναικείο πληθυσμό. Έτσι η φύση δημιούργησε τον κόσμο,με τα υπέρ και τα κατά του.Ναί στα δικαιώματα, ναι στην τιμωρία,στην ανηθικότητα των δύο φύλλων,όχι στην παραποίηση της φύσης!
Εσύ; Επιμένεις ακόμη να συντηρείς τον Μητσοτάκη;
13/01/2018 20:42
Όλος ο κόσμος αποτινάζει τα δεσμά των τυρράνων. Και εσύ ψηφίζεις ακόμη Μητσοτάκη;
Όχι βέβαια! Εγώ συντηρώ τον Καρανίκα!
14/01/2018 13:08
Σωστός! Εγώ ρε φίλε ψήφισα Τσίπρα και τώρα ετοιμάζομαι να τον αποτινάξω μετά βδελυγμίας. Ξερόμυτο σουτ έξω απ' το γήπεδο, κι αμα τον βρεις ξανά, γράψε μου!