Ο οίκος Versace παίρνει ήδη αποστάσεις από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά με θέμα τη δολοφονία του ιταλού σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε στην έπαυλή του στο Μαϊάμι, το 1997. Η οικογένειά του ανακοίνωσε σχετικά ότι δεν εγκρίνει τη σειρά του καναλιού FX «American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace» που κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Τετάρτη, με πρωταγωνιστή τον Εντγκαρ Ραμίρεζ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, οι θαυμαστές του ιταλού σχεδιαστή τις δεκαετίες 1980 και 1990 και της αδελφής του Ντονατέλα, σημερινής διευθύντριας του οίκου, εκδηλώνουν την ανυπομονησία τους. Η εμφάνιση μάλιστα της Πενέλοπε Κρουθ η οποία ενσαρκώνει την Ντονατέλα Βερσάτσε και του Ρίκι Μάρτιν ως στενού συνεργάτη του Βερσάτσε προκαλούν μεγάλη κινητικότητα γύρω από την υπόθεση αυτής της σειράς, την παραγωγή της οποίας υπογράφει ο Ράιαν Μέρφι. Η δολοφονία του Βερσάτσε από τον Αντριου Κιουνάναν (τον υποδύεται ο Ντάρεν Κρις) αποτελεί το δεύτερο μέρος σε μία σειρά αμερικανικών εγκλημάτων τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Βασίζεται στην έρευνα της αμερικανίδας ρεπόρτερ Μορίν Ορτ, η οποία το 1999 εξέδωσε σε βιβλίο με τίτλο «Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in US History» (Χυδαίες εύνοιες: ο Αντριου Κιουνάναν, ο Τζιάνι Βερσάτσε και το μεγαλύτερο αποτυχημένο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία των ΗΠΑ). «Η οικογένεια Βερσάτσε δεν έχει εγκρίνει και δεν έχει καμία ανάμειξη στην επικείμενη τηλεοπτική σειρά για τον θάνατο του Τζιάνι Βερσάτσε» ανέφερε η οικογένεια στην ανακοίνωση. «Οι Βερσάτσε δεν ενέκριναν το βιβλίο ούτε συμμετείχαν στη συγγραφή του σεναρίου, γι’ αυτό αυτή η τηλεοπτική σειρά θα πρέπει να θεωρείται μόνο έργο μυθοπλασίας».

Ο Τζιάνι Βερσάτσε πυροβολήθηκε μπροστά στην είσοδο της έπαυλής του στην παραλία του Μαϊάμι, στις 15 Ιουλίου 1997, καθώς επέστρεφε από μία πρωινή βόλτα στο γειτονικό καφέ. Μία εβδομάδα μετά τις έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του ο ύποπτος για το έγκλημα Κιουνάναν αυτοπυροβολήθηκε σε ένα πλωτό διαμέρισμα, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από την οικία του Βερσάτσε.

Σε απάντηση της επίσημης ανακοίνωσης του οίκου Versace σχετικά με την προβολή της τηλεοπτικής σειράς, ο Ράιαν Μέρφι υπενθύμισε την πρόσφατη ευγενική χειρονομία της Ντονατέλα Βερσάτσε προς την Πενέλοπε Κρουθ: «Στην πρόσφατη βραδιά απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες, η Κρουθ εμφανίστηκε ως πρωταγωνίστρια της σειράς. Και η Ντονατέλα της έστειλε μία μεγάλη ανθοδέσμη. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται να δει τη σειρά. Αν όμως την έβλεπε, θα καταλάβαινε ότι έχουμε αντιμετωπίσει την ίδια και την οικογένειά της με σεβασμό και ευγένεια».