Η γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ απεβίωσε την Κυριακή το πρωί σε ηλικία 70 ετών, όπως ανακοίνωσε στο AFP η υπεύθυνη της επικοινωνίας της Ζενεβιέβ Σαλαμά.

Η Γκαλ έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί, κοντά στο Παρίσι, εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης, όπως είχε ανακοινωθεί.

Γνωστή από την επιτυχία «Poupée de cire, poupée de son» με την οποία το 1965 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση, η Γκαλ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αμέσως μετά τον θάνατο του επίσης μουσικού συζύγου της Μισέλ Μπερζέ το 1992 σε ηλικία 44 ετών από έμφραγμα.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, «Ella, elle l’a», που εξυμνεί την Έλλα Φιτζέραλντ.

Έγινε διάσημη στην Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το «Les Sucettes» του Σερζ Γκενσμπούρ, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τον θάνατο της κόρης της Πολίν το 1997 από κυστική ίνωση, αλλά το 2015 επανεμφανίστηκε υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ «Résiste», σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της. Με τον Μπερζέ απέκτησε και έναν γιο, τον Ραφαέλ, ο οποίος επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.