Ο νικητής του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, ο πορτογάλος τραγουδιστής Σαλβαντόρ Σομπράλ, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς, όπως ανακοίνωσε η ομάδα των γιατρών που τον είχε αναλάβει.

«Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και όλα πήγαν καλά», είπε ο χειρούργος Μιγκέλ Αμπεκασίς, της καρδιολογικής μονάδας του νοσοκομείου Σάντα Κρουζ, στα περίχωρα της Λισαβόνας.

Η επέμβαση έγινε την Παρασκευή. Ο Σομπράλ, που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια, ήταν στη λίστα αναμονής εδώ και πολλούς μήνες, αναμένοντας να βρεθεί ένα συμβατό μόσχευμα. Η ανάρρωση θα είναι μακρά αλλά αν όλα εξελιχθούν ομαλά «θα έχει μια απολύτως φυσιολογική ζωή», πρόσθεσε ο γιατρός του.

Τον περασμένο Μάιο ο 27χρονος Σομπράλ κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι Amar Pelos Dois που έγραψε η αδελφή του, Λουίζα, χαρίζοντας στην Πορτογαλία την πρώτη νίκη της.

Λόγω της ασθένειάς του ο νεαρός τραγουδιστής είχε βάλει την καριέρα του σε δεύτερο πλάνο, από τον Σεπτέμβριο και δεν απομακρυνόταν ποτέ από τους γιατρούς του για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων.