Στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes, με τις υψηλότερα αμειβόμενες καλλιτέχνιδες της μουσικής βιομηχανίας για το 2017, κατάφερε να ανέβει η Μπιγιονσέ, χάρη στο επιτυχημένο της δίσκο «Lemonade» αλλά και την επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία ξεπέρασε σε απολαβές τις Αντέλ και Τέιλορ Σουίφτ, κατάφερε να κερδίσει συνολικά 105 εκ. δολάρια από τις πωλήσεις του δίσκου και από την περιοδεία της «Formation», και οι απολαβές της ενισχύθηκαν περαιτέρω κι από το fashion brand της Ivy Park κι άλλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τις υψηλότερα αμειβόμενες γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας, βρέθηκε η Αντέλ, με απολαβές που άγγιξαν τα 69 εκατομμύρια δολάρια. Η Τέιλορ Σουίφτ, που την περασμένη χρονιά είχε κατακτήσει την κορυφή της λίστας, για την επόμενη χρονιά εμφάνισε κέρδη 44 εκατομμυρίων δολαρίων, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την παγκόσμια περιοδεία της «1989».

Tην τέταρτη θέση της λίστας του Forbes, κατέλαβε η Σελίν Ντιόν, με απολαβές ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού σταμάτησε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας, μετά τον θάνατο του συζύγου της Ρενέ Ανζελίλ τον Ιανουάριο του 2016.

Για να παρουσιάσουν τη λίστα με τις πλουσιότερες καλλιτέχνιδες στο χώρο της μουσικής, οι υπεύθυνοι του Forbes βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με ατζέντηδες, μάνατζερ, δικηγόρους κλπ. Η αναφορά στις απολαβές που περιλαμβάνονται στη λίστα αφορά τα έσοδα προ φόρων για ένα διάστημα 12 μηνών, που ξεκινά από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Για τον υπολογισμό των εσόδων των εκπροσώπων της μουσικής βιομηχανίας, ελήφθησαν επιπλέον υπόψη τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Pollstar, τη Recording Industry Association of America και τη Nielsen SoundScan.