Το τραγούδι «Despacito» απέσπασε τα περισσότερα βραβεία στη χθεσινή, 18η απονομή των Latin Grammy Award.

Οι Λούις Φόνσι και Ντάντι Γιάνκι επέστρεψαν σπίτι με τέσσερα τρόπαια για την τεράστια επιτυχία τους, συμπεριλαμβανομένου των βραβείων Τραγούδι της Χρονιάς, Ηχογράφηση της Χρονιάς και Μουσικού Βίντεο της Χρονιάς.

Παρέλαβαν επίσης το βραβείο Καλύτερη Ερμηνεία Αστικής Μουσικής για τη συνεργασία τους με τον Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος πρώτη φορά πήρε Latin Grammy.

«Είμαι εδώ λόγω του Πουέρτο Ρίκο, κι αυτό το τραγούδι είναι ένας ύμνος στο Πουέρτο Ρίκο», δήλωσε ο Φόνσι στα παρασκήνια. «Οτιδήποτε κάνω και οτιδήποτε θα κάνω, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι να συνεχίζω να εξυμνώ το νησί μου, τον πολιτισμό μου, την πατρίδα μου και τη μουσική μου και να βεβαιωθώ ότι το κοινό γνωρίζει ότι το Πουέρτο Ρίκο χρειάζεται βοήθεια» τόνισε.

Ο συνθέτης, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, Λιν-Μανουέλ Μιράντα έλαβε το Βραβείο Αξίας του Προέδρου της Ακαδημίας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο MGM Grand Garden Arena, στο Λας Βέγκας και μεταδόθηκε ζωντανά στο Univision.

Μιλώντας στα ισπανικά και στα αγγλικά, ο Μιράντα αφιέρωσε ξανά και ξανά το βραβείο στο Πουέρτο Ρίκο.

Ευχαρίστησε τη σύζυγό του, τους γονείς και πολλούς συνεργάτες τους και αναφέρθηκε με περηφάνια στις ρίζες του από το Πουέρτο Ρίκο. Ο Μιράντα τόνισε ότι θέλει να υπενθυμίσει στην αμερικανική κυβέρνηση ότι οι κάτοικοι της νησιωτικής χώρας «είναι ανθρώπινα πλάσματα επίσης».

Ο ράπερ Residente, που ήταν υποψήφιος σε εννέα κατηγορίες άνοιξε το σόου φορώντας μία T-shirt με τη σημαία του Πουέρτο Ρίκο και ερμήνευσε το τραγούδι του «Hijos del Canaveral».

Κέρδισε τα βραβεία Καλύτερο Άλμπουμ Αστικής Μουσικής και Καλύτερο Τραγούδι Αστικής Μουσικής τραγούδι για το «Somos Anormales» («We Are Abnormal»).

Ο Ρούμπεν Μπλέιντς κέρδισε το βραβείο Άλμπουμ της Χρονιάς για το «Salsa Big Band». Άλλοι νικητές ήταν η Σακίρα που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σύγχρονου Ποπ Άλμπουμ και ο Βισέντε Γκαρσία που έφυγε με το βραβείο Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης.