«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε hot-spot Γερμανών και διεθνών διασημοτήτων. Κυρίως η Μύκονος ήταν φέτος ο αγαπημένος τους προορισμός, όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους γερμανικές ιστοσελίδες.

Ο γερμανο-αμερικανός ηθοποιός Χάνες Γιένικε, ο οποίος δραστηριοποιείται και κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, λέει χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες είναι ένας λαός με απίστευτη ποιότητα και χαρά της ζωής. Εμείς οι Γερμανοί ζούμε για να δουλεύουμε, ενώ οι νότιοι Ευρωπαίοι εργάζονται για να μπορούν να ζουν. Είναι πιο χαλαροί και πιο ήρεμοι από μας. Μπορούν να εκτονωθούν χωρίς να πιουν, γι αυτό αγαπώ τη νότια Ευρώπη».

Ο επίσης Γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Ρέζνερ δηλώνει και αυτός θαυμαστής της Ελλάδας. Εκτός από τους πολίτες της αγαπά πολύ και την κουζίνα της. «Το φαγητό είναι εξαιρετικό» όπως λέει. Ανάμεσα στους σταρ που προτιμούν την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται ο επίσης Γερμανός τηλεοπτικός αστέρας Ελίας Μπάρεκ και διεθνείς διασημότητες.

Το τοπ-μόντελ Alessandra Ambrosio εθεάθη με φίλες της και τον σύζυγό της Jamie Mazur στη Μύκονο προερχόμενοι από την ‘Ιμπιζα με το γιοτ τους. Τον Ιούλιο εθεάθη και η Kris Jenner με καλούς φίλους, όπως σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger, και έγραψε κατενθουσιασμένη στο Instagram «Σ΄αγαπώ Ελλάδα».

Πιο σαφής ήταν η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο Lindsay Lohan που ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται να φορά καπέλο του μπέιζμπολ με την επιγραφή «Mykonos». Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται και ο σταρ DJ Steve Aoki, ο οποίος έχοντας ταξιδέψει λόγω της δουλειάς του σε κάθε κοσμοπολίτικη παραλία του πλανήτη, δηλώνει την προτίμησή του στο νησί των ανέμων.