Σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη

Σπάνιοι πίνακες σπάνε κάθε ρεκόρ πώλησης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2017 16:52 |
Σπάνιοι πίνακες σπάνε κάθε ρεκόρ πώλησης

Ένας πίνακας του Γάλλου ζωγράφου Φερνάν Λεζέ πωλήθηκε έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων σε πρόσφατη δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Christie's στη Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο ποσό που αποτελεί ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη.

H ελαιογραφία "Contraste de formes", διαστάσεων 100 x 81 εκατοστών, που φιλοτεχνήθηκε το 1913 από τον ζωγράφο ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Αρζαντάν της Νορμανδίας, εκτιμάτο στα 65 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών.
Το ποσό που προσφέρθηκε για τον συγκεκριμένο πίνακα, διαστάσεων 92 x 73 εκατοστών, αποτελεί σχεδόν το διπλάσιο του προηγουμένου ρεκόρ για τον γάλλο ζωγράφο (1881-1955), δηλαδή 39,2 εκατομμύρια δολάρια για το "Etude pour La femme en bleu" που πωλήθηκε το 2008 από τον οίκο Sotheby's.

Ένα ακόμη ρεκόρ δημοπρασίας καταρρίφθηκε για τον Βέλγο σουρεαλιστή Ρενέ Μαγκρίτ, του οποίου ο πίνακας "Η αυτοκρατορία του φωτός" (1949) πωλήθηκε αντί 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πίνακας "La corde sensible" του ίδιου ζωγράφου είχε πωληθεί 14,4 εκατομμύρια στερλίνες σε δημοπρασία του Christie's στο Λονδίνο, δηλαδή 17,9 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την τότε συναλλαγματική ισοτιμία.
Η τιμή που πωλήθηκε ξεπέρασε τις εκτιμήσεις --από 14 έως 18 εκατομμύρια δολάρια-- του οίκου Christie's.

Άλλο δυνατό σημείο της δημοπρασίας, ο πίνακας "Laboureur dans le champ" του Ολλανδού Βίνσεντ Βαν Γκογκ κατακυρώθηκε αντί 81,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό πώλησής του ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του οίκου Κρίστις που υπολόγιζε στα 50 εκατομμύρια δολάρια την τιμή πώλησης αυτού του πίνακα που ο Βαν Γκογκ ζωγράφισε από το παράθυρο του σανατορίου του Σεν Ρεμί όπου διέμενε το 1889.

2
Helene
15/11/2017 00:39
Συναρπαστικo αυτό το …best - selling thriller της α υ ρ ι α ν η ς δημοπρασιας του Christie’s στη NY , οτι … δ η θ ε ν ο αχνός αυτος πινακας στη φωτο , ο … Salvator Mundi , ο Σωτηρας του Κοσμου , ……. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ του ……. Leonardo da Vinci !!!
ΔΕΝ υπαρχει παρομοιο … θ ο λ ό Εργο του Αριστουργηματοποιού !!!

Tην αντιλαμβανεσαι την αληθεια : ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ , η …θόλωση , το περιγραμμα του προσωπου, η …ύφανση των μαλλιών , η ομοιοτητα του Ιησου με μια …γυναικα , τη Gioconda , η …φωτεινότητα …
Γιατι η σφαίρα στο αριστερο χερι του Ιησου , … ΔΕΝ αντανακλαει το φως ;;;
Οντως , μια …“ ανωμαλία που …αναστατωνει ” , απο εναν Επιστημονα που μελετησε , ακριβως , τα Οπτικά Φαινομενα και τη Διαθλαση του Φωτός !!!

Αγαπητοι μου , ΝΑΙ , απο το Christie’s , διεδωσαν στον Κοσμο ολοκληρο :
Οτι με …βεβαιοτητα ειναι φτιαγμενο το εργο αυτο , απο το χερι του Leonardo da Vinci , Εναν απο τους μεγαλυτερους και πιο γνωστους καλλιτεχνες της Ιστοριας ,του οποιου τα Εργα ειναι εξαιρετικά σπάνια - υπαρχουν λιγοτερα απο … ΕΙΚΟΣΙ (20) , γενικά αποδεκτα !

Oτι …ανηκε στον βασιλια Κάρολο Ι (1600 - 1649) !
Οτι …ε ξ α φ α ν ί σ τ η κ ε απο το …1763 μεχρι το …1900 !!!
Στη συνεχεια , απο τη συλλογη Francis Cook του Doughty House (οπου ειχε αποδοθει στους “ μαθητες του Leonardo …” ) , το εργο τεθηκε σε δημοπρασία το 1958 , οπου εφτασε τις …….4 5 (σαρανταπεντε !) λίρες και μετά …ξανα - εξαφανιστηκε για άλλα … 50 (πενηντα ) χρόνια !!! Οτι τελικά … εμφανιστηκε μόνο το 2005 !!!

Το 2007 , του εκανε μια εκτεταμένη αποκατάσταση η Dianne Dwyer Modestini του Institute of Fine Arts του New York University και το εργο κυκλοφορησε , μονο , το 2011 σε εκθεση της National Gallery , στην Trafalgar Square .

Στο Christie’s εκαναν και την ομαδα … δικών τους μελετητών και εμπειρογνωμόνων για να του δωσουν ενα …informed consensus …καταταξης !!!

Και ρωταω : Εξαφανιστηκε για τρεις ( 3 ) α ι ώ ν ε ς !, και αποδίδεται στον Leonardo da Vinci απο μελετητες που ΔΕΝ ειναι καν οι Μaximum εμπειρογνώμονες του ειδους , επομενως εύκολα …αγορασιμοι παύλα πουλησιμοι ;;;

Θελω να δω αυριο , π ο ι ό …berk …στουρνάρι θα τον αγορασει !!!
Helene
15/11/2017 05:16
Xαχαχααα... την 3η ... !!! ... Μουυύ