Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο Χόλιγουντ. Εξι εβδομάδες πριν από την έξοδό της στις αίθουσες (η ελληνική πρεμιέρα είχε οριστεί για τις 21 Δεκεμβρίου) και μόλις μία εβδομάδα πριν από την προβολή της στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ του American Film Institute, ο Ρίντλεϊ Σκοτ αποσύρει την ταινία του «All the money in the world» για να την ξαναγυρίσει… χωρίς τον Κέβιν Σπέισι! Και αυτό τη στιγμή που πάνω στην ερμηνεία του τελευταίου ήταν στηριγμένη ολόκληρη η καμπάνια των παραγωγών της ταινίας για τα βραβεία Οσκαρ του 2018!

Ο Σπέισι, σχεδόν αγνώριστος κάτω από το βαρύ μακιγιάζ, υποδύεται στην ταινία τον μεγιστάνα του πετρελαίου Τζον Πολ Γκέτι, που υπήρξε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αλλά ταυτόχρονα και τόσο τσιγκούνης που αρνήθηκε να πληρώσει 17 εκατ. δολάρια όταν απήγαγαν τον εγγονό του το 1973. Ακόμη και όταν οι απαγωγείς ταχυδρόμησαν το κομμένο αφτί του παιδιού, εκείνος δεν συγκινήθηκε. Και όταν έριξαν τις απαιτήσεις τους στα 3 εκατ. δολάρια, δέχτηκε να πληρώσει 2,2 εκατ., το μέγιστο ποσό που εκπίπτει από τον φόρο. Τα υπόλοιπα 800.000 δολάρια τα δάνεισε με τόκο 4% στον γιο του.

Αυτή είναι και η υπόθεση της ταινίας, όπου στο πλευρό του Σπέισι πρωταγωνιστούν η Μισέλ Γουίλιαμς (στον ρόλο της νύφης του) και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ. Ο Σκοτ καλεί πίσω ηθοποιούς, συνεργείο και κομπάρσους για να προλάβει να ξαναγυρίσει και να μοντάρει, χωρίς να αλλάξει η ημερομηνία της πρεμιέρας, τις –ευτυχώς όχι πολλές –σκηνές του Σπέισι με άλλον ηθοποιό στη θέση του. Αυτός θα είναι ο βετεράνος Κρίστοφερ Πλάμερ (που θα χρειάζεται και λιγότερο μακιγιάζ). Ο Πλάμερ, άλλωστε, ήταν και η αρχική επιλογή του Ρίντλεϊ Σκοτ για τον ρόλο, αλλά οι παραγωγοί επέμεναν για ένα μεγαλύτερο όνομα. Ο Σπέισι, πάντως, είχε κλέψει την παράσταση στο τρέιλερ της ταινίας και πρόβαλλε ως φαβορί για το Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.

ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. Τα τελευταία νέα για τον Κέβιν Σπέισι αναφέρουν ότι ο ηθοποιός έχει εισαχθεί σε πανάκριβη κλινική απεξάρτησης από το σεξ στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Στην κλινική Meadows, όπου ένας μήνας θεραπείας κοστίζει 36.000 δολάρια, έχει εισαχθεί –σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» –και ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ενώ στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της ο γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς, τα μοντέλα Ελ ΜακΦέρσον και Κέιτ Μος και η τραγουδίστρια Σελένα Γκόμεζ.