Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον κύκλο αποκαλύψεων και εξομολογήσεων για τις σεξουαλικές δραστηριότητες κατά ανήλικου αγοριού και τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του Κέβιν Σπέισι, έρχεται ένα νέο επεισόδιο με λεπτομέρειες οικογενειακής βίας. Η παιδική ηλικία του σταρ πρωταγωνιστή τής οσονούπω ληγούσης σειράς «House of Cards» κεντρίζει το ενδιαφέρον του αδηφάγου πλήθους που μέσα στο σύμπαν των social media ανταλλάσσουν γνώμες και αρνητικά σχόλια για τον γκέι Σπέισι που ο χαρακτήρας του είναι ντροπή για την κοινότητά τους.

ΠΑΤΕΡΑΣ – ΧΙΤΛΕΡ. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Κέβιν Σπέισι, Ράνταλ Φάουλερ, ισχυρίζεται πως ο πατέρας τους Τόμας Τζέφρι Φάουλερ ήταν ναζιστής και επί χρόνια τον βίαζε και τον μαστίγωνε. Η μητέρα των παιδιών, αν και γνώριζε τι συνέβαινε, ήταν τρομοκρατημένη από τη συμπεριφορά του βιαστή πατέρα και δεν έκανε τίποτα. Ο Φάουλερ έδωσε χθες την αποκλειστική αυτή πληροφορία στο βρετανικό ταμπλόιντ «Daily Mail» μαζί με εμπλουτισμένες ερεθιστικές λεπτομέρειες για τον πατέρα που τα μέλη της οικογένειας αποκαλούσαν «Τέρας». Ο Τόμας Τζέφρι Φάουλερ έγινε μέλος του αμερικανικού Ναζιστικού Κόμματος όταν ο Σπέισι και ο αδελφός του Ράνταλ ήταν μικρά παιδιά. Μάλιστα περιποιόταν το μουστάκι του για να μοιάζει με του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο Ράνταλ Φάουλερ, που βιοπορίζεται ως σωσίας του ροκ μουσικού Ροντ Στιούαρτ και οδηγός λιμουζίνας, δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα ότι ο ίδιος απέφυγε να κάνει παιδιά, επειδή φοβόταν μήπως κληρονομήσουν τα κακά γονίδια του σεξουαλικού θύτη παππού τους. Είπε επίσης ότι μαζί με τη μεγάλη τους αδελφή Τζούλι έζησαν την παιδική τους ηλικία σε ένα «σπίτι του τρόμου» εξαιτίας του ακροδεξιού διεστραμμένου, σαδιστή πατέρα. Ο μεγάλος αδελφός Φάουλερ είπε πως ο αποξενωμένος από τα αδέλφια του Κέβιν Σπέισι είναι «ένα κενό δοχείο» που δεν είχε ποτέ καμία αληθινή σχέση με κανέναν άνθρωπο παρά μόνο με τη μητέρα του. «Με τέτοιους κατεστραμμένους γονείς κανείς από εμάς δεν είχε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε και να ενηλικιωθούμε μαζί. Προσωπικά επιβίωσα μέσα από τρεις γάμους και σαράντα σχέσεις».

ΤΟ «ΑMERICAN BEAUTY». Στην ταινία του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες «American Beauty» με την οποία ο Κέβιν Σπέισι (ως Λέστερ Μπέρναμ) κέρδισε ένα από τα δύο Οσκαρ της κινηματογραφικής καριέρας του το 2000, υπάρχει μια σκηνή που μοιάζει να την ψιθύρισε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής στον σεναριογράφο της ταινίας, Αλαν Μπολ. Είναι εκεί που ο ομοφοβικός, συνταγματάρχης των πεζοναυτών γείτονάς του Λέστερ Μπέρναμ κακοποιεί τον γιο του καθώς θεωρεί ότι έχει δεσμό με τον Λέστερ. Στα τελευταία πλάνα της ταινίας ένα βροχερό βράδυ, ο μάτσο γείτονας χτυπά την πόρτα του Λέστερ προσπαθώντας να τον φιλήσει ενώ εκείνος τον απωθεί…

Αν ο αδελφός του Κέβιν Σπέισι λέει αλήθεια, τότε το σινεμά έχει μεταφερθεί στην πραγματικότητα και βλέπουμε πλάνα από το δεύτερο μέρος της αμερικανικής αυτής ταινίας, με την οποία οι πληθυσμοί της Δύσης του millennium έμαθαν να αποκωδικοποιούν και να ερμηνεύουν τα κρυμμένα μυστικά της μεσοαστικής κοινωνίας των αμερικανικών –και όχι μόνο –προαστίων.

ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ. Ο αινιγματικός ηθοποιός ταράζει με τη συμπεριφορά του και τη στάση του το κοινό. Και η ομιλία του στην τελετή των Οσκαρ του 2000, όταν έλαβε το αγαλματίδιο για τον ρόλο του στο «American Beauty», περνά από νέα φίλτρα μεθερμηνείας. Οτι δηλαδή με τα λεγόμενά του έκανε υπαινιγμούς για το περιστατικό της σεξουαλικής επίθεσής του στον ανήλικο τότε Αντονι Ραπ. «Αφερώνω το Οσκαρ στους φίλους μου, επειδή μου επισημαίνουν τις χειρότερες ποιότητές μου. Ξέρω ότι το κάνετε επειδή με αγαπάτε κι αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει να υποδύομαι τον Λέστερ, γιατί βρήκαμε όλες τις χειρότερες πλευρές του και συνεχίσαμε να τον αγαπάμε».