Εκανε τα πρώτα του βήματα στην 24η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του Πεκίνου τον περασμένο Αύγουστο. Καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι η ιστορία του πραγματεύεται τη φιλία δύο νέων, ενός Κινέζου και ενός Κεφαλονίτη, ενώ προσπαθούν να λύσουν ένα περιβαλλοντικό μυστήριο που ταλανίζει τα νησιά του Ιονίου.

Ο λόγος για το πολυμεσικό κόμικ «Ταξίδι στην Αβυθο της Κεφαλονιάς», που στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα κυκλοφορήσει στο WeChat, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα social media για κινητά τηλέφωνα στην Κίνα, μεταφρασμένο στα μανδαρινικά και σε 48 επεισόδια συνολικά.

Το σενάριο υπογράφουν ο Γιάννης Σκουρογιάννης και ο Γίμινγκ Νιου, ενώ οι έλληνες δημιουργοί που συνέβαλαν στην εικονογράφηση είναι ο Μάνος Λαγουβάρδος, η Δανάη Κηλαηδόνη (DaNi), ο Στάθης Πετρόπουλος, η Αγγελική Σαλαμαλίκη και ο Πέτρος Χριστούλιας.

«Κάθε βδομάδα, για έναν ολόκληρο χρόνο, θα ανεβάζουμε ένα καινούργιο επεισόδιο στα κινεζικά social media. Με αυτόν τον τρόπο, οι περιπέτειες των ηρώων μας θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη», ανέφερε στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Σκουρογιάννης, που εκτός από το σενάριο του «Ταξιδιού», φροντίζει και για την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδότριας Alas Playful Media.

Συμπίπτοντας με το τρέχον Ετος Φιλίας Ελλάδας – Κίνας και αξιοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες αγορές κινητής τηλεφωνίας, το κόμικ, μια ιστορία ενηλικίωσης και μυστηρίου με θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, το περιβάλλον και η διαφορετικότητα, θα εκμεταλλεύεται σε ορισμένα επεισόδιά του και τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας: «Οι αναγνώστες θα φορούν μάσκες εικονικής πραγματικότητας και μέσω του κινητού τους θα ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο του μεσογειακού βυθού», εξηγούσε ο Σκουρογιάννης.

Η έκδοση του κόμικ υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, την πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεφαλονιάς, την εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας PostScriptum και την Comicdom Press.