Εξι ταράτσες της Θεσσαλονίκης σβήνουν τα φώτα τους και ανοίγουν τους κινηματογραφικούς προβολείς για να υποδεχθούν το 4ο Taratsa International Film Festival από σήμερα και μέχρι τις 27 Αυγούστου. Η ταράτσα Τ1 φιλοξενείται στηΛέσχη Θεσσαλονίκης, γνωστή και ως Λέσχη Μπριτζ, στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Νίκης, στο λευκό διατηρητέο με τον αριθμό 63. Η τρίτη προσθήκη γίνεται στο γνωστότερο σημείο της πόλης, ακριβώς δίπλα από τον Λευκό Πύργο, τοCafe Θέα/troστην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου, όπου κατά τη διάρκεια του 4ου Taratsa IFF θα το βρείτε ως ταράτσα Τ6. Και ο νέος ξενώνας της πόλης, τοStay Hostelτης Ιωνος Δραγούμη 61, για 5 ημέρες μετονομάζεται σε ταράτσα Τ4, ολοκληρώνοντας τη λίστα των τεσσάρων σημείων προβολής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος. Εκεί θα παιχτούν ταινίες από το Τμήμα Παράλληλων Προβολών.

Και φέτος το Taratsa International Film Festival υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης αφού, όπως λέει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, «ένας από τους βασικότερους σκοπούς μας είναι ν’ αναπτύξουμε συνέργειες με όσο το δυνατόν περισσότερους οργανισμούς αλλά και ανεξάρτητους θεσμούς. Είναι απολύτως απαραίτητο αυτό γιατί μόνο έτσι μπορεί να δώσει νέες ρίζες. Πριν από ένα μήνα συνεργαστήκαμε με ένα άλλο φεστιβάλ – μπουτίκ στη Χαλκιδική, το «Παρθενών». Οι έξι ταινίες σκηνοθετών της νεότερης γενιάς που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα με τίτλο «Greek new wave part2» (αναφορά στην υποδοχή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό) είναι: «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (2011), «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου (2013), «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα (2014), «Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη (2014), «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (2015) και «O αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου (2015).

Να σημειωθεί ότι φέτος οι σινεφίλ έχουν την ευκαιρία να δουν και τις 70 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος για πρώτη φοράµε ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Η γενική είσοδος για τις προβολές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος είναι 5 και 3 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και άτομα άνω των 65 ετών. Η είσοδος στις προβολές του Τμήματος Παράλληλων Προβολών είναι ελεύθερη.