Την Πέμπτη το μεσημέρι (12:00) θα γίνει η κηδεία της Αρλέτας από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τη σχετική ανάρτηση έκανε η στιχουργός Σάννυ Μπαλτζή στο Facebook.

Η σπουδαία τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο καλλιτεχνικός κόσμος, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αποχαιρέτησε την Αρλέτα με συγκινητικά μηνύματα.

Αποχαιρετισμός από πολιτικούς

Την σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό αποχαιρετά ο κόσμος της πολιτικής και του πολιτισμού.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε: «Αρλέτα, Ηγερία της νιότης μας, καλό σου ταξίδι στην άλλη ζωή. Και μακάρι η φωνή σου και η ζωή σου να μπολιάσουν τους χαλεπούς καιρούς μας με το υπόδειγμα της ευγένειας και της ευαισθησίας σου, που τόσο μας λείπουν.»

«Αποχαιρετούμε σήμερα μια σπουδαία δημιουργό, έναν υπέροχο άνθρωπο. Τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα. Καλό σου ταξίδι, Αρλέτα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το θάνατο της διάσημης τραγουδοποιού.

«Η Αρλέτα υπήρξε ένας φάρος στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Μια καλλιτέχνης μοναδικής τρυφερότητας, μια τραγουδοποιός που άγγιξε το κοινό με τους ευαίσθητους στίχους της και τη ζεστή φωνή της. Τα τραγούδια της, αλύγιστα στο χρόνο, σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής, θα μας κρατάνε συντροφιά, ακούραστα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. «“Τα ήσυχα βράδια…” μας, από δω και στο εξής, δεν θα είναι πια τα ίδια. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της Αρλέτας, «της τραγουδοποιού», όπως είπε, «που σφράγισε την εποχή της και συγκίνησε πολλές γενιές με τα τραγούδια και την τόσο χαρακτηριστική ερμηνεία της».

«Εκείνη που χαρακτηρίστηκε «Ελληνίδα Τζόαν Μπαέζ», κέρδισε, μέσα από τη διαδρομή της στο ελληνικό τραγούδι, κάτι πραγματικά σπάνιο, να αγαπηθεί από διαδοχικές γενιές που μεγάλωσαν με τα τραγούδια της και εκτίμησαν την ιδιαίτερη παρουσία της, το ταλέντο αλλά και το ήθος της, τον γνήσιο ρομαντισμό αλλά και το γλυκόπικρο χιούμορ της» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το τραγούδι της Αρλέτας «Τα Ήσυχα Βράδια», γράφοντας: «Πολλά τα όμορφα τραγούδια της με τα οποία μεγαλώσαμε. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου. Καλό ταξίδι Αρλέτα».

«Τραγούδησε για τα παιδιά, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Kι αν έφυγε για τον γύρο του κόσμου, η #Αρλετα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Σίγησε σήμερα, μια ευαίσθητη φωνή του ελληνικού τραγουδιού, η Αρλέτα, μια σημαντική καλλιτέχνης, η οποία ξεκίνησε με το «νέο κύμα», συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες και άφησε το στίγμα της ακόμα και στις νεότερες γενιές» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το KKE, εκφράζοντας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Οι Τομείς Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι η Αρλέτα «άφησε το προσωπικό της στίγμα στο ελληνικό τραγούδι. Έφυγε ήρεμα και αθόρυβα όπως και έζησε. Θα την θυμόμαστε…»

Το Ποτάμι αποχαιρετά μια σπουδαία φίλη, μια ολοκληρωμένη δημιουργό, μια μοναδική ερμηνεύτρια, μια ακέραιη προσωπικότητα. Με σπουδές στη σχολή καλών τεχνών, μια εκδρομή την έσπρωξε στη μουσική. Η εκδρομή συνεχίστηκε για τα επόμενα πενήντα χρόνια και μας άφησε μια αξέχαστη παρακαταθήκη τραγουδιών. Αγαπήθηκε από τρεις γενιές. «Τώρα σιωπή».

«Η Αρλέτα υπήρξε πολυτάλαντη καλλιτέχνης και άφησε έντονη τη σφραγίδα της στο χώρο της τέχνης» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων για τον θάνατο της τραγουδοποιού. Με ανακοίνωσή της, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και σημειώνει: «Θα την θυμόμαστε πάντα για τη μεγάλη προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό, αλλά και για το ήθος και την προσωπικότητα της».

Το αντίο του Γιάννη Σπανού

«Με την Αρλέτα ήμασταν ένα σώμα, μία ψυχή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Σπανός, ο δημιουργός της μεγάλης της επιτυχίας «Μία φορά θυμάμαι», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου.

«Η Αρλέτα, ο Παπαστεφάνου κι εγώ ξεκινήσαμε μαζί το 1962 με το Νέο Κύμα. Ήμασταν μία παρέα μαζί με τον Κώστα Κοτούλα» είπε ο δημιουργός της Τρίτης Ανθολογίας, που τραγούδησε -μεταξύ άλλων- η Αρλέτα μαζί με τον Κώστα Καράλη.

Ο Γιάννης Σπανός χαρακτήρισε την Αρλέτα μοναδική και προσέθεσε: «Καμία άλλη δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Η Αρλέτα είχε αγαπηθεί και από τη νέα γενιά».

«Πάλεψε μέχρι την τελευταία της στιγμή για να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Είχε διαύγεια, είχε χιούμορ. Η Αρλέτα ήταν ένα πειραχτήρι, ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, και στη ζωγραφική. Ζούσε μόνη της. Στην αρχή ήταν Εξαρχιώτισσα, στη συνέχεια έγινε Κυψελιώτισσα» είπε.