Ο θρύλος της κάντρι μουσικής Γκλεν Κάμπελ πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 81 χρονών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο αμερικανός μουσικός, διάσημος για τις επιτυχίες του «Rhinestone Cowboy» και «Wichita Lineman», έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ για αρκετά χρόνια, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος ο τραγουδιστής και κιθαρίστας είχε ανακοινώσει πριν από έξι χρόνια ότι διαγνώστηκε με την ασθένεια και τελικά πέθανε σε ίδρυμα για πάσχοντες από τη νόσο, στο Νάσβιλ, περιτριγυρισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Κάμπελ ήταν αυτοδίδακτος μουσικός και αγόρασε την πρώτη του κιθάρα έναντι 7 δολαρίων.

Μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια στο Αρκάνσας και κατάφερε να κάνει λαμπρή καριέρα, ηχογραφώντας περισσότερα από 70 άλμπουμ και κάνοντας 45 εκατομμύρια πωλήσεις.

Στο Country Music Hall of Fame

Στο Λος Αντζελες όπου μετακόμισε τη δεκαετία του ΄60 αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο σπουδαίους κιθαρίστες.

Επαιξε σε εκατοντάδες τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των Daydream Believer με τους The Monkees, You’ve Lost That Lovin’ Feeling με τους The Righteous Brothers, Strangers in the Night με τον Frank Sinatra και Viva Las Vegas με τον Elvis Presley.

Ακολούθησε, ωστόσο, το δικό του μονοπάτι στην κάντρι μουσική και θεωρείται ότι άνοιξε τον δρόμο και για άλλους ευρείας αποδοχής καλλιτέχνες του είδους, όπως την Ντόλι Πάρτον και τον Κένι Ρότζερς.

Το Wichita Lineman έγινε νούμερο ένα στις ΗΠΑ, κερδίζοντας βραβείο Grammy και το 1975 το τραγούδι του Rhinestone Cowboy βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων σε όλον τον κόσμο.

Το 2005, ο Γκλεν Κάμπελ συμπεριελήφθη στο Country Music Hall of Fame.