Υποψήφια για το κορυφαίο βραβείο του κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λοκάρνο, τη Χρυσή Λεοπάρδαλη, είναι η τρίτη ταινία της σεναριογράφου και σκηνοθέτριας Ανμαρί Τζασίρ από την Παλαιστίνη. Πρόκειται για ένα road movie πόλης γυρισμένο στην αραβική κοινότητα της Ναζαρέτ. Το «Wajid» («Καθήκον» στα ελληνικά) είναι μια ωραία, χαμηλών τόνων τραγικωμωδία που περιγράφει τους δεσμούς μιας οικογένειας και τα ήθη της αραβικής κοινωίας.

Η ταινία έχει ως ατού της τη γοητεία των πρωταγωνιστών, των Μοχαμάντ και Σαλέκ Μπάκρι, που υποδύονται ό,τι ακριβώς τους ενώνει και στη ζωή: τον πατέρα και τον γιο. Στο σενάριο η Τζασίρ βάζει τον Αμπού Σάντι να επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Ναζαρέτ ύστερα από χρόνια στο εξωτερικό για να βοηθήσει τον πατέρα του Σάντι να παραδώσει τις γαμήλιες προσκλήσεις της αδελφής του, σύμφωνα με το τοπικό παλαιστινιακό έθιμο.Οι δύο τους, αποξενωμένοι με τα χρόνια, περνούν τη μέρα μαζί πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι με το αυτοκίνητο για να παραδώσουν τις προσκλήσεις.

Η υποχρεωτική συνύπαρξη στον περιορισμένο χώρο του ΙΧ φέρνει στην επιφάνεια λεπτομέρειες της σχέσης τους και τους δύο αντιμέτωπους με τις εύθραυστες, δύσκολες και πολύ διαφορετικές ζωές τους.