Nα διάβασε στο χέρι της ότι θα πάρει πολλά λεφτά; Μήπως το είδε στη γυάλινη σφαίρα της; Με ποιο μέσο προέβλεψε ότι θα γίνει πλούσια η ισπανίδα μάντισσα Πιλάρ Αμπέλ δεν το αποκαλύπτει. Αποκάλυψε όμως τον τρόπο με τον οποίο εκτιμά ότι θα καταφέρει να κερδίσει 75 εκατ. ευρώ. Διότι η 61χρονη γυναίκα υποστηρίζει ότι είναι νόθα κόρη του Σαλβαντόρ Νταλί. Κι αν καταφέρει να το αποδείξει θα διεκδικήσει το 25% της περιουσίας του εκκεντρικού σουρεαλιστή εικαστικού, η αξία της οποίας σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται σε 300 εκατ. δολάρια.

Αλήθεια ή ψέματα, δεν μένει παρά να το αποδείξει η επιστήμη και οι εξετάσεις γενετικού υλικού για την ανεύρεση του οποίου είναι απαραίτητη η εκταφή της σορού του Νταλί. Κι έτσι ο καλλιτέχνης 28 χρόνια μετά τον θάνατό του δεν θα βρει ησυχία ούτε νεκρός, καθώς με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε θα πρέπει να ανοιχτεί ο τάφος του για να μπορέσουν οι επιστήμονες να πάρουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Η Πιλάρ Αμπέλ, η οποία υποστηρίζει πως έχει τέτοια ομοιότητα με τον φερόμενο ως πατέρα της ώστε είναι «ένας Νταλί χωρίς μουστάκι», διατείνεται πως είναι καρπός του έρωτα του ζωγράφου με τη μητέρα της, η οποία τη δεκαετία του ’50 εργαζόταν για μια οικογένεια που περνούσε τα καλοκαίρια της στο Καντακές, πολύ κοντά στο σπίτι του Νταλί. Αρχικά αναπτύχθηκε μια φιλία ανάμεσα στη μητέρα της και τον ζωγράφο που εξελίχθηκε σε παράνομο δεσμό, καθώς ο Νταλί ήταν παντρεμένος με τη μούσα του, Γκαλά, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε το 2015 στο δικαστήριο η Πιλάρ Αμπέλ.

Η μάντισσα, που γεννήθηκε το 1956 και ύστερα από την επιμονή της μητέρας της, Αντωνίας, ότι ήταν παιδί του Νταλί, ζήτησε το 2007 να γίνει εξέταση γενετικού υλικού από τα μαλλιά και το υπολείμματα δέρματος στη νεκρική μάσκα του ζωγράφου, αλλά τα αποτελέσματα δεν αποδείχθηκαν πειστικά.