Το παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και τη χαρακτηριστικά πανύψηλη καμινάδα, όπου η θάλασσα φτάνει σχεδόν ώς τη σκηνή, αποτελεί το φυσικό σκηνικό του χώρου, που μεταμορφώθηκε από εγκαταλελειμμένη έκταση σε ανοιχτό θέατρο 1.000 θέσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στον πολυχώρο Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο Πάρκο Εργατιάς, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη Θάλασσα που περιλαμβάνει συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν καλοκαιρινές νύχτες με μουσική και θέατρο, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα μοναδικό σκηνικό που υπενθυμίζει ότι ο πολιτισμός μπορεί να μεταμορφώσει τις ζωές μας προς το καλύτερο. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό και όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21.30.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει απόψε με μια μεγάλη συναυλία τoυ Σωκράτη Μάλαμα. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει συναυλίες με καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Ζωιδάκης (25/6), Χρήστος Νινιός, Παντελής Κυραμαργιός & Πλέγμα (29/6), Jazz βραδιά με τους Στέφανο Κοντραφούρη, Γιώργο Ανδρεάδη, Μichalis Katachanas quartet, Sugahspank! And the Swing Shoes (30/6), Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Ζωή Παπαδοπούλου, Κίτρινα Ποδήλατα (2/7), Φωτεινή Βελεσιώτου μαζί της ο Σωτήρης Μπαλλάς (7/7), Last Drive και Lost Bodies (8/7), Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: η ιστορία της συμφωνικής ορχήστρας σε μια ώρα, υπό τη μουσική διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου Ελίζας Γώγου και με τη σύμπραξη των ταλαντούχων ηθοποιών Ορέστη Τζιόβα και Τάσου Δημητρόπουλου (9/7), Θανάσης Βασιλόπουλος μαζί του ο Γιώργος Σαρρής (14/7), Γλυκερία: «Σμυρναίικο Μινόρε». Συμμετέχουν η Dilek Koc και η Αρετή Κετιμέ. (15/7), Koza Mostra & Thrax Punks (17/7), συναυλία Rock (21/7), Haig Yazdjian & Δημήτρης Υφαντής (27/7), Θοδωρής Κοτονιάς & Σαββέρια Μαργιολά. Αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου (7/8), Social Waste & Βέβηλος (2/9). Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων του φεστιβάλ Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη Θάλασσα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Το πρόγραμμα των συναυλιών θα εμπλουτιστεί και με άλλες παραστάσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

INFO

«Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα» από σήμερα έως τις 2 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Εργατιάς στη Δραπετσώνα. Εναρξη στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν από ΗΣΑΠ Πειραιά είναι το τρόλεϊ 20 και το λεωφορείο 859 (Στάση Δραπετσώνα)