Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις, που έχει κερδίσει τρία Οσκαρ για την υποκριτική του τέχνη, θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του την Τρίτη, θέτοντας τέλος σε λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο με ταινίες όπως τις «Lincoln» και «Gangs of New York».

Ο Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Οσκαρ για πρωταγωνιστικούς ρόλους, δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αναφέροντας απλώς ότι ο λόγος είναι προσωπικός.

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός», σημείωσε η εκπρόσωπός του Λέσλι Νταρτ σε ανακοίνωση, και πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλους τους συνεργάτες του και το ακροατήριό του όλα αυτά τα χρόνια». Δεν θα υπάρξουν άλλες δηλώσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται τοPhantom Thread

Ο Ντέι Λιούις, που έκλεισε τα 60 τον Απρίλιο, πρωταγωνιστεί σε άλλη μία ταινία που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο, την «Phantom Thread», με θέμα τον κόσμο της μόδας του Λονδίνου τη δεκαετία του ’50.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Βρετανία και κατέχει διπλή υπηκοότητα (αγγλική και ιρλανδική). Το τελευταίο του Οσκαρ το κέρδισε το 2013 για τον ρόλο του ως αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Lincoln».

Τα άλλα δύο Οσκαρ τα είχε κερδίσει για τις ταινίες «My Left Foot» (1989) και «There Will Be Blood» (2007).