Εγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τα σεφαραδίτικα, τα παραδοσιακά τραγούδια των Εβραίων της Ισπανίας. Η ισπανοεβραϊκή διάλεκτος είναι κυρίως γνωστή ως λαντίνο, από τις επιρροές των λατινικών. Είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιούνταν ευρύτατα μέχρι την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Η ταινία «In Search of Ladino» («Αναζητώντας τα σεφαραδίτικα», 1981) είναι ένα ταξίδι που αποκαλύπτει διαφορετικά πρόσωπα σε αναπάντεχα μέρη, όπως ένα κλαμπ στη Γιάφα, μια αγορά στο Τελ Αβίβ και τους δρόμους της Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας τα ίχνη παραδόσεων, τραγουδιών και αναμνήσεων μιας χαμένης εβραϊκής κουλτούρας. Ενα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο αποτυπωμένο στο φιλμ του Δαβίδ Περλόφ που θα προβληθεί ως αφιέρωμα στη μνήμη του από την documenta 14 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός

48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136) αύριο στις 20.00. Ο Περλόφ, κατά τον κινηματογραφιστή και ερευνητή Ανάν Μπακαρά, είναι μαζί με τους Μουσταφά Αμπού Αλί, Μαχμούντ Ντάρβις και Ζαν-Λικ Γκοντάρ από τους καλλιτέχνες οι οποίοι μολονότι μιλούσαν και σκέφτονταν πολιτικά δημιούργησαν τέχνη υψηλής ποιότητας.