1. Η Ταβέρνα του Ψυρή (Αισχύλου 12). Δύσκολο να βρεις τίμια ταβέρνα που να προσφέρει μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων (μαγειρευτών και ψητών), νοστιμιά αλλά και πολύ οικονομικές τιμές. Η Ταβέρνα του Ψυρή είναι μια από τις εγγυημένες επιλογές, με τα παραταγμένα ζεστά ταψιά πίσω από την τζαμαρία να περιμένουν καθημερινά τους απανταχού καλοφαγάδες. Στα θετικά συγκαταλέγεται η πίσω αυλή του μαγαζιού.

2. Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ (Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη). Το στέκι των γλυκατζήδων και ο εφιάλτης όσων κάνουν δίαιτα! Η βιτρίνα του καταστήματος με τα περισσότερα από 40 διαφορετικά χειροποίητα είδη γλυκών προκαλεί στον πελάτη σοκ και δέος. Μπισκοτόπιτα, σοκολατόπιτα, προφιτερόλ, κορμός και σιροπιαστά είναι μερικά μόνο από τα μπεστ σέλερ καλούδια.

3. Σανδάλια Μελισσινός (Αγίας Θέκλας 2). Στην παλιά γειτονιά του Λόρδου Βύρωνα υπάρχειένα μαγαζί όπου το αρχαίο ελληνικό πνεύμα συναντάτην τέχνη της σανδαλοποιίας.Ο Παντελής Μελισσινός – τρίτης γενιάς τεχνίτης – υποδέχεται εδώ και χρόνια ντόπιους αλλά και τουρίστες που κατακλύζουν το λίγων τετραγωνικών κατάστημά του για αυθεντικά καλοδουλεμένα δερμάτινα σανδάλια. Στους διάσημους πελάτες του, μεταξύ πολλών άλλων οι Beatles, ο Νουρέγεφ,η Κέιτ Μος.

4. Central Hair(Ρήγα Παλαμήδου 3).Απέναντι από το θέατρο Εμπρός επέλεξε ο Διονύσης Χουλιάρας να ανοίξει το 1999 ένα σύγχρονο κομμωτήριο. Εναν χώρο «καλλιτεχνικής δουλειάς», όπως λέει ο ίδιος, με βιομηχανική αισθητική που στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο ψηκτροποιίας του 1960. Οταν ο Διονύσης – με πολύχρονη εκπαίδευση στην ακαδημία του Vidal Sassoon – πάρει στα χέρια του τις βαφές και τα πινέλα και ο Σωτήρης Μοσχοβάκος το μαγικό ψαλίδι του, το αποτέλεσμα θα είναι γρήγορο, ανώδυνο και εντυπωσιακό. Χρέη πορτιέρη – για να μην ξαφνιαστείτε – εκτελεί εδώ και 16 χρόνια η Λίζα η σκυλίτσα, σήμα κατατεθέν του κομμωτηρίου.