Μια από τις πιο γνωστές υπογραφές και προσωπικότητες στον χώρο της ελληνικής γευσιγνωσίας, ο Επίκουρος (κατά κόσμον Αλβέρτος Αρούχ) έφυγε από τη ζωή το Σάββατο.

Ο Αρούχ, ο οποίος συνεργαζόταν το τελευταίο διάστημα με το BHMAGOURMET, το μηνιαίο ένθετο περιοδικό του «Βήματος της Κυριακής», πέθανε γαλήνια στον ύπνο του το βράδυ του Σαββάτου έχοντας στο πλάι του τις αγαπημένες του: την κόρη του Μελένια και τη σύζυγό του Νατάσα.

«Οταν γεννήθηκα, με βάφτισαν σε μια χύτρα με φαγητό. Οπως τον Οβελίξ» συνήθιζε να λέει ο Αλβέρτος Αρούχ.

Από σεφαραδίτικη οικογένεια της Θεσσαλονίκης, ο Αρούχ, καθηγητής Οικονομίας στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Deree College), για χρόνια αρθρογράφος σε οικονομική εφημερίδα, ήταν ζήτημα συγκυρίας το πότε θα άρχιζε να γράφει για τις γεύσεις. Αρχικά έγραφε κείμενα γευσηγνωσίας με την υπογραφή Ε. Π. Κούρος, για να γίνει λίγο αργότερα Επίκουρος και να αρχίσει να δημοσιεύει σε εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης. Ακολούθησε η έκδοση των πρώτων βιβλίων του.

Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο-τομή για την ελληνική γαστρονομία, το «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα» (εκδ. Ικαρος).

Η κηδεία του, πολιτική, θα γίνει Δευτέρα στις 3 η ώρα το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο. Επιθυμία του ήταν να μη σταλούν στεφάνια αλλά να κατατεθούν χρήματα σε οποιονδήποτε φιλανθρωπικό σκοπό.